Stichting Amsterdamse School

Een website gericht op groei

Met de nieuwe website van Stichting Amsterdamse School is het inschrijfproces vergemakkelijkt en is administratief werk voor de beheerder uit handen genomen. De stichting vroeg namelijk om een nieuwe website die anticipeert op de verwachte groei. Zo kan de stichting in de toekomst nog beter scholieren helpen hun studiesucces te behalen!

Over Stichting Amsterdamse School

Stichting Amsterdamse School helpt Amsterdamse scholieren om studiesucces te behalen door gratis bijles te bieden aan middelbare scholieren die dit particulier niet kunnen betalen. De oprichters van Stichting Amsterdamse School vinden het namelijk belangrijk dat alle middelbare scholieren dezelfde kans op studiesucces krijgen, ongeacht het inkomen van hun ouders. De stichting zoekt naar de perfecte match tussen bijlesdocent en scholier om de scholier zo goed mogelijk te helpen.

Bestuur Stichting Amsterdamse School

De wensen van Stichting Amsterdamse School

Bij de ambitie en verwachte snelle groei van Stichting Amsterdamse School hoorde ook een nieuwe website. Er komt veel administratief werk kijken bij het vinden van een goede match tussen bijlesdocent en leerling. Daarom wilde Stichting Amsterdamse School een website waarin veel administratief werk uit handen zou worden genomen.

Inschrijven Stichting Amsterdamse School

Een handig inschrijvingsproces

Op de website kunnen vrijwilligers zich aanmelden als bijlesdocent. Dit zijn vaak jonge mensen die ongeveer dezelfde leeftijd hebben als de leerlingen. Een bijlesdocent kan tijdens het inschrijven allerlei voorkeuren opgeven, zoals voor het niveau, stadsdeel, beschikbaarheid en de vakken waarin de bezoeker bijles wil geven. De leerlingen hebben zelf ook een account. Zo kan Stichting Amsterdamse School bijhouden welke studenten momenteel bijles volgen en welke voorkeuren zij hebben. Door dit inschrijfproces kan er een goede match tussen bijlesdocent en leerling worden gemaakt.

Minder administratief werk

De studenten krijgen één op één bijles, zodat de volledige aandacht van de docent naar de student gaat. Om dit te kunnen realiseren, heeft de stichting voldoende vrijwilligers nodig. Het is daarom van belang dat de website potentiële vrijwilligers aanmoedigt zich in te schrijven. We hebben daarom een pagina gebouwd die benadrukt hoe trots de stichting is op haar vrijwilligers. Deze pagina staat bovenin het menu onder de naam ‘Helden van de stad’. Op deze pagina kan een potentiële ‘held’ (de bijlesdocent) lezen wat de stichting hem of haar te bieden heeft. Voorbeelden zijn doorgroeimogelijkheden, nieuwe ervaringen en trainingen. Op de pagina hebben we een call-to-action button geplaatst die de potentiële vrijwilliger overhaalt zich in te schrijven. Wanneer de websitebezoeker daarop klikt, wordt hij of zij doorverwezen naar de pagina ‘Kom in actie’. Hier kan diegene zich inschrijven. 

Stichting Amsterdamse School administratief werk

Benieuwd naar het eindresultaat?