Gebruiksvriendelijke Elementor website laten bouwen

Stichting VoorGrond

We doen veel grote opdrachten, maar we helpen graag ook met kleinere projecten die passen bij de wensen van de klant. Een budgetproof website laten bouwen kan je aan ons overlaten, want binnen ieder budget is er een oplossing! Voor Stichting VoorGrond maakten wij een budgetproof website in een standaard Elementor template, waardoor deze super eenvoudig te onderhouden is. VoorGrond kan zich nu online met de vernieuwde, overzichtelijke uitstraling heel duidelijk inzetten voor hun doel: het behoud van biodiversiteit.

Case Stichting Voorgrond Elementor Website
De homepage van Stichting VoorGrond

Over Stichting VoorGrond

Stichting VoorGrond wil de achteruitgang van de biodiversiteit in Nederland bestrijden. Om het herstel van plant- en diersoorten te stimuleren, zet de stichting in op natuurinclusieve landbouw door middel van onderzoek en educatie. Zo proberen ze boeren te inspireren om bij hun landbouwpraktijken de biodiversiteit in acht te nemen en af te zien van intensieve landbouwpraktijken. Ondertussen doet VoorGrond ook onderzoek naar de staat van de biodiversiteit. Een professionele website hoort daar natuurlijk bij, ook voor een kleiner project als deze!

Het verzoek: een budgetproof website laten bouwen

Het verzoek van Stichting VoorGrond was een budgetproof website die ze zelf makkelijk zouden kunnen onderhouden. Op dit moment hadden ze te maken met een custom website die speciaal voor hen was ontworpen, maar daardoor lastig zelf beheerd kon worden. Voor iedere kleine aanpassing moesten ze hun host benaderen, niet handig! 

Een tweede verzoek was toegankelijkheid voor iedereen, ook voor de wat oudere bezoeker. Dus: overzichtelijke pagina’s en niet te veel moeilijke opties.

Ten slotte was het van belang dat de identiteit van de website aansloot bij onze relatie Land van Ons. Herkenbaarheid was belangrijk, maar het moest geen kopie worden.

Case VoorGrond website Land van Ons
Onze website voor Land van Ons

Een gebruiksvriendelijke, budgetproof website maken met Elementor

Met het budget en het verzoek om gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd, besloot onze projectmanager Gijs daarom een Elementor website te laten maken voor VoorGrond. We kozen voor een gemakkelijk te gebruiken standaard Elementor template.

Case Stichting VoorGrond in Elementor voor een Budgetproof website v
De homepage van VoorGrond in Elementor

Elementor is een speciale paginabouwer in WordPress waarmee je meteen kunt zien welke gevolgen je wijzigingen hebben op de website. Het lijkt bijna alsof je de website live ziet en aanpast. Je hoeft daardoor niet meer naar een abstracte ‘achterkant’ van de website om daarna naar de live website te switchen voor het zien van de veranderingen. De veranderingen die je doet op je website zijn meteen zichtbaar, heel handig!

Toegankelijkheid voor iedereen

Veel moeten doorklikken, onduidelijke knoppen en ingewikkelde call-to-actions: allemaal onhandige eigenschappen, met name voor de oudere websitebezoeker. Voor VoorGrond hebben we gezorgd voor grote knoppen, genoeg ruimte voor teksten, duidelijke call-to-actions en geen sub-pagina’s in het menu. Ook de FAQ-pagina is overzichtelijk ingericht. Iedere bezoeker beweegt zo soepel door de website!

Case Stichting VoorGrond - Veelgestelde Vragen pagina budgetproof website
Een overzichtelijke FAQ pagina
Fred & Lara

"Goed werk van jullie! We zijn positief over deze website, ziet er goed uit!"

Het resultaat: een gebruiksvriendelijke Elementor website voor Stichting VoorGrond

Door het standaard Elementor template hebben wij de nieuwe website voor Stichting VoorGrond binnen vier weken kunnen opleveren, inclusief het migreren van de bestaande pagina’s. En binnen zes weken stond hij live op onze host omgeving!

Ook een beperkt budget maar wel een professionele website voor ogen? Wij doen ook graag kleinere projecten! Neem contact op met Gijs, onze expert op het gebied van thema websites: 

Plan een afspraak in met Gijs!

Budgetproof website voor Stichting VoorGrond

Wij ontwikkelen ook graag een digitale oplossing voor jouw organisatie.

Keertje koffie doen?