Gooise Academie

Cursussen, workshops en lezingen in een slim systeem

Dankzij kunst leer je op een andere manier naar de wereld te kijken en daar draagt de Gooise Academie graag aan bij. De Gooise Academie biedt cursussen, workshops en lezingen aan, aan mensen die geïnteresseerd zijn in kunst. Alle aanmeldingen, data en gegevens moeten natuurlijk in een slim systeem worden verwerkt. Wij hebben een website gebouwd voor de Gooise Academie die al deze gegevens overzichtelijk en beheerbaar houdt.

Over de Gooise Academie

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en zich daarin willen ontwikkelen is er de Gooise Academie. Zij zien kunst als een vorm van ontspanning. Daarnaast leer je door kunst op een andere manier naar de wereld te kijken. Mensen kunnen zich op de website van de Academie aanmelden voor cursussen, workshops of lezingen. De administratie van al die aanmeldingen en het juist tonen van deze activiteiten vereist een goed functionerende website. Deze hebben wij voor de Academie gebouwd.

Logo Gooise Academie
Vraag Gooise Academie

De vraag vanuit de Gooise Academie

De Academie biedt met name cursussen aan. Deze behelzen verschillende onderwerpen en worden op verschillende data gegeven, door verschillende docenten. Een filterfunctie zou dus handig zijn. Daarnaast hebben de cursussen, workshops en lezingen maar een beperkt aantal plaatsen. Het systeem achter de website moet dus weten wanneer een cursus vol zit. En wat nou als een cursist zich toch bedenkt en liever een andere cursus wil doen? Dan moet deze cursist wel gemakkelijk overgezet kunnen worden. Met deze wensen zijn wij aan de slag gegaan.

De cijfers

0

Workshops

De Gooise Academie biedt momenteel 6 workshops aan

0

Cursussen

De Gooise Academie biedt momenteel 42 cursussen aan

0

Lezingen

De Gooise Academie biedt momenteel 1 lezing aan

Voor de cursist

Voor de cursist is de website eenvoudig te gebruiken. Door in te loggen kun je gemakkelijk bij je eigen administratie komen. De website houdt namelijk al jouw gegevens bij. Daarnaast kun je de cursus zoeken die bij jou past door een handig filtersysteem. Dit was, vanwege het enorme aanbod aan cursussen, ook wel nodig. Een bezoeker vindt gemakkelijk de juiste activiteit door de gewenste datum, tijd, locatie, docent of categorie te selecteren. Bovendien is het ook mogelijk om een andere cursist aan te melden.

Cursist Gooise Academie
Beheerdersweergave Gooise Academie

Beheerdersgemak

Niet alleen voor de cursist, maar ook voor de beheerder is de website handig te gebruiken. Docenten kunnen bijvoorbeeld precies zien wie en hoeveel mensen zich hebben aangemeld. Het systeem weet hoeveel cursisten zich maximaal kunnen inschrijven doordat het aantal betalingen via iDeal, de overboekingen en de aanmeldingen van de Gooise Academie automatisch bij worden gehouden. De beheerder hoeft zich dus geen zorgen te maken over te veel aanmeldingen. Zodra een cursus vol zit, verdwijnt automatisch het inschrijfformulier op de pagina.

Omdat de Gooise Academie elk jaar dezelfde agenda aanhoudt, is het voor de beheerder eenvoudig om deze bij te houden. Door slechts een activiteit te kopiëren vanuit het vorige jaar naar het nieuwe jaar, is de agenda al bijgewerkt.

Voorpagina Gooise Academie

Een originele voorpagina

De voorpagina is origineel vormgegeven door video’s die worden afgespeeld op de achtergrond. Een websitebezoeker krijgt hierdoor gelijk zowel een beeld van de website, als een beeld van de activiteiten! Onder deze video zijn vijf iconen te zien die naar het aanbod van de verschillende soorten activiteiten leiden.

Problemen opgelost

Niet altijd loopt een project even soepel. In dit geval gaf de eerste versie problemen met het aantal beschikbare plekken door een combinatie van plug-ins. Om deze op te lossen hebben we het systeem kosteloos van de grond af opnieuw opgebouwd in Django, inclusief extra functionaliteiten. Uiteindelijk is de vernieuwde website van de Gooise Academie gebruiksvriendelijk voor zowel de cursist als de beheerder!

Probleemoplossing Gooise Academie

Benieuwd naar het eindresultaat?