Jackie's Chocolates

Van marktkraam naar online webshop

Van een marktkraampje op het Minervaplein naar een webshop waar ook buitenlandse chocoladeliefhebbers bestellen. Hoe is het zo gelopen? En natuurlijk ook de vraag, hoe heeft Go2People daarbij geholpen? In deze case lees je het verhaal over een musicalster en zangeres die van haar hobby haar werk maakte.

Van marktkraam naar online webshop

Naast haar werk als musicalster en zangeres genoot Jackie er ontzettend van om thuis bonbons te maken. Zeker met verjaardagen of Kerst pakte ze helemaal uit. Haar familie vertelde altijd dat ze daar iets mee moest gaan doen. Ze besloot een kraampje te huren op het Minervaplein in Amsterdam. Daar stond ze met haar bonbons. Bezoekers waren erg enthousiast. Al gauw begonnen klanten te vragen naar een webshop waar ze de bonbons konden bestellen. Ook toeristen waren benieuwd waar haar bonbons beschikbaar waren als ze weer thuis waren. Jackie zag in dat een webshop wel eens voordelig zou kunnen zijn. Ze schakelde Go2People in om deze te bouwen!

Marktkraam Jackie's Chocolates
Jackie van Oppen

"Go2people dénkt niet alleen met je mee, ze verplaatsen zich in jou en jouw bedrijf. Dat maakt dat jouw probleem hun probleem wordt en ze zullen er dus ook alles aan doen om welk probleem dan ook op te lossen. Zelfs wanneer de website gebouwd is, blijven ze voor je klaar staan. Ze weten zelfs mij als ‘veeleisende klant ;-)’ zeer tevreden te stellen."

Vraag Jackie's Chocolates

Vraag van Jackie

Jackie merkte al snel dat niet alleen klanten aan haar kraampje blij werden van haar chocola, ook bedrijven waren geïnteresseerd in de bonbons. Restaurants wilden bijvoorbeeld de bonbons bij de koffie geven. De webshop moest dus enerzijds dienen als showroom voor zakelijke klanten, en anderzijds als webshop voor de particulieren. Bovendien heeft Jackie een erg breed assortiment waaruit te kiezen valt. Naast verschillende smaken kun je ook kiezen uit het aantal grammen en of je jouw bestelling automatisch binnen wilt krijgen. Een keuze maken in al die lekkere soorten chocolade is al lastig genoeg, aan ons de taak om dus de rest van het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Webshop

Omdat ook toeristen enthousiast aan haar kraam stonden te vragen in welke webshop ze haar chocolade konden bestellen was het van belang dat de webshop dus tweetalig werd. In deze webshop wordt de bezoeker blootgesteld aan tal van keuzes. Zo kun je op de pagina van de online shop kiezen uit alle soorten producten. Als je er een gekozen hebt zijn er nog verschillende opties voor de inhoud ervan. Jackie biedt namelijk de mogelijkheid het pakketje samen te stellen met jouw lievelingssmaak. Puur, melk, wit of een mix van het seizoensassortiment… het kan allemaal. Om het de klant makkelijk te maken hebben wij een overzichtelijke pagina gemaakt voor elk product. Je ziet de beschrijving, foto’s en beoordelingen. Bovendien worden er onderaan de pagina nog andere suggesties aangeboden. Keuze gemaakt? Aantal producten geselecteerd? Dan zet je de heerlijke chocolades in de winkelmand.

Webshop Jackie's Chocolates

Extra wensen

Er is natuurlijk ook rekening gehouden met allergieën. Wij hebben ervoor gezorgd dat in men in de tweede stap van het bestellen de klant zijn of haar allergieën kan aangeven. Bovendien geven mensen vaak chocolade cadeau aan elkaar. Daarom is het mogelijk om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Als een bezoeker dit wil, kan hij of zij deze boodschap ook in de tweede stap van het bestellen toevoegen.

Andere toepassingen

Voor het maken van deze website hebben wij samengewerkt met Daphne van den Heuvel. Zij heeft gezorgd dat de foto’s geschikt waren voor de website. Daarnaast heeft zij het logo ontworpen voor Jackie.

De website biedt meer dan alleen een online shop. Er is een pagina waar bezoekers het verhaal van Jackie kunnen lezen. De recensies staan op de homepage, zodat nieuwe bezoekers gelijk weten wat voor lekkers je hier kan bestellen. Ook staat Jackie’s agenda op de website; waar verkoopt zij de komende periode haar chocolade? Want ook al heeft ze dan een gloednieuwe website mét webshop, Jackie blijft op de markt staan met haar bonbons. Benieuwd naar haar lekkere chocolade? Bezoek dan haar webshop of neem eens een kijkje op het Minervaplein.

Logo Jackie's Chocolates

Benieuwd naar het eindresultaat?