Machinist Grondverzet

Online lesmateriaal voor Graafmachine-bestuurders

Voor Concreet Onderwijsproducten hebben wij een online leeromgeving gebouwd met digitaal lesmateriaal voor de opleiding Machinist Grondverzet. Leerlingen en docenten kunnen een licentiecode aanschaffen waarmee zij op deze omgeving kunnen inloggen.

Online leeromgeving

Het lesmateriaal van de opleiding tot graafmachine-machinist besloeg voorheen een boekenplank van 2 meter. Concreet Onderwijsproducten wilde dit materiaal graag online beschikbaar stellen aan docenten en leerlingen.

Hiervoor hebben wij de website machinistgrondverzet.nl ontwikkeld, waar alle lesstof digitaal terug te vinden is per boek, hoofdstuk en paragraaf.

De website is responsive gebouwd, zodat hij ook goed werkt op een mobiele telefoon of tablet. Hierdoor kan de lesstof gemakkelijk geraadpleegd worden in de trein onderweg naar school, of tijdens het werk op de bouwplaats.

Online Machinist

"’Digitaal lesmateriaal’ wat overal en op elk tijdstip te benaderen is met je telefoon, tablet of laptop. Dat was de wens van onze gebruikers. Die wens hebben wij samen met Go2People kunnen realiseren in een open en creatieve samenwerking."

vouchercode MACHINIST GRONDVERZET

Vouchercode

Het digitale lesmateriaal is alleen toegankelijk voor leerlingen en docenten die een licentie hebben aangeschaft via de webshop van Concreet Onderwijsproducten. Als zij machinistgrondverzet.nl voor de eerste keer bezoeken, kunnen gebruikers een account aanmaken en een vouchercode invoeren om toegang te krijgen tot de content.

Handige functies

De website bevat een paar handige functies voor de leerling. Zo kunnen alle afbeeldingen worden vergoot door ze aan te klikken, om ze beter te kunnen bekijken.

Op de website wordt gebruikgemaakt van ReadSpeaker, een functie waarmee leerlingen die moeite hebben met lezen de lesstof kunnen laten voorlezen.

Verder is er een pagina met video’s, waar diverse instructiefilmpjes kunnen worden afgespeeld, en is er een download-gedeelte waar de gebruiker formulieren voor de opleiding en andere praktische bestanden kan vinden.

De site bevat ook een woordenlijst met uitleg van begrippen. Hier kunnen leerlingen makkelijk definities in terugvinden via linkjes in de hoofdstukken, maar ze kunnen ook alfabetisch door de woordenlijst klikken of gebruikmaken van een zoekfunctie.

Machinist Grondverzet handige functies

Tevreden gebruikers

Concreet Onderwijsproducten was erg lovend over het uiterlijk en het functioneren van de website.

Leerlingen vinden de website overzichtelijk, vinden het fijn dat er een duidelijke zoekfunctie is, en ze vinden het handig dat er ook video’s op staan.

Docenten waarderen het dat ze dat ze nu makkelijk zelf de volgorde van lesstof kunnen vaststellen en dat ze bij praktijklessen met machines geen boeken meer mee hoeven te nemen naar buiten, maar genoeg hebben aan een laptop of tablet.

Tevreden gebruikers Machinist grondverzet

Benieuwd naar het eindresultaat?