Stichting Prisma

Een informatieplatform voor Stichting Prisma

Stichting Prisma heeft twee doelgroepen die ze moeten informeren om mensen met een beperking te helpen. Daarvoor heb je natuurlijk wel een goed platform nodig! Na de nieuwe huisstijl kwam de wens voor een platform waar zowel donateurs en vrijwilligers als mensen met een beperking terecht konden.

Over Stichting Prisma

In Amsterdam leven er veel mensen in eenzaamheid. Zeker voor mensen met een verstandelijke beperking is het lastig om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Stichting Prisma zet zich in voor deze mensen. Zij vinden dat alle mensen recht hebben op leuke activiteiten met hun vrienden. Zo’n stichting heeft voor het aantrekken van donateurs en vrijwilligers en het laten zien van de activiteiten natuurlijk een website nodig! Aan ons de taak om een website te maken voor zowel Amsterdammers met een verstandelijke beperking als de mensen die iets aan Stichting Prisma willen bijdragen.

over Stichting Prisma
Wens Stichting Prisma

De wens van Stichting Prisma

Stichting Prisma had al een website, maar door de invoering van een nieuwe huisstijl kwam ook de behoefte aan een nieuwe website. Deze website moest zowel Amsterdammers met een (licht) verstandelijke beperking aanspreken als eventuele donateurs en vrijwilligers die het doel van Stichting Prisma werkelijkheid kunnen maken. Daarom zou de startpagina al erg moeten uitnodigen om bij te dragen aan Stichting Prisma. Daarnaast moet het ook duidelijk zijn voor mensen met een beperking wat Stichting Prisma voor hun organiseert. Een agenda met alle activiteiten voor de komende periode zou daarom handig zijn. Met deze input gingen wij aan de slag!

Agenda Stichting Prisma

Agenda

Bezoekers die graag aan een activiteit van Stichting Prisma mee willen doen, kunnen in de agenda bekijken welke activiteiten er op de planning staan. Deze activiteiten zijn heel divers: gezellig samen eten, zwemmen of een yogales volgen. Deze agendapunten worden door de website automatisch opgehaald uit de database van Stichting Prisma. Bij de activiteiten staan de kosten, locatie en datum vermeldt; het systeem berekent zelf wanneer welke activiteit getoond moet worden. Dit maakt het gemakkelijker om de website te beheren. Bovendien komt een aanmelding voor een activiteit direct in het systeem te staan van Stichting Prisma.

Donateurs, vrijwilligers en leden

De homepagina heeft twee call-to-actions, voor donateurs en vrijwilligers. Zij zijn natuurlijk noodzakelijk voor de stichting. Op de pagina voor donateurs kunnen mensen bijdragen aan het werk van Stichting Prisma door eenmalig of meerdere keren te doneren. Daaronder staan alle gegevens die ingevuld dienen te worden. Bij een eenmalige donatie hoeven er niet zo veel gegevens ingevuld te worden, adresgegevens zijn hier bijvoorbeeld niet van toepassing. Zodra een donateur de optie voor een eenmalige donatie kiest, verdwijnen deze gegevens. De velden passen zich dus automatisch aan!

De pagina voor vrijwilligers heeft een algemeen deel, met uitleg over het belang van vrijwilligers. Daarnaast zijn er nog drie blokken met uitleg over wat je als vrijwilliger kunt doen. Hier staan ook de vacatures voor vrijwilligers.

Verder staan er op de homepagina nog reviews van coaches en begeleiders. Zo hebben bezoekers een beeld van de activiteiten en de sfeer van Stichting Prisma. Deze sfeer van gezellig met z’n allen eten, bowlen of dansen zodat Amsterdammers met een (licht) verstandelijke beperking ook de vrijheid krijgen om leuke activiteiten te ondernemen met hun vrienden, vinden wij erg mooi!

Donateurs Stichting Prisma

Benieuwd naar het eindresultaat?