Bijscholing vmbo

Cursusdatabase voor vmbo docenten

Voor Stichting Platforms VMBO realiseerden we een online database met cursussen. Hierin kunnen de vmbo docenten snel en doeltreffend informatie vinden over het voor hen beschikbare cursusaanbod, zodat zij zich verder kunnen professionaliseren.

Alles op één plek

Docenten in het vmbo zijn verplicht om zich bij te scholen. Om dit te faciliteren, kwam Stichting Platforms VMBO met het idee om alle beschikbare cursussen van alle aanbieders samen te brengen op één website.

De cursussen worden op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd en het is voor docenten makkelijk om zich hiervoor in te schrijven. Ook kunnen zij direct collega-docenten opgeven voor de cursus.

Een plek Stichting Platforms VMBO

Bijscholing vmbo in cijfers

0

Inschrijvingen

18.727 mensen hebben zich ingeschreven voor een cursus bij Bijscholing vmbo

Gemeten op 4 december 2020.

0

Cursussen

Er zijn 441 cursussen gegeven of beschikbaar op de Bijscholing vmbo website

Op dit moment zijn er 441 cursussen beschikbaar gesteld op de Bijscholing vmbo website. Cumulatie van actieve en al gegeven cursussen. Gemeten op 4 december 2020.

0

Actieve cursussen

Op dit moment staan er 210 actieve cursussen op de Bijscholing vmbo website

Gemeten op 4 december 2020.

Indeling profielen Stichting Platforms VMBO

Indeling in profielen

Cursussen zijn ingedeeld op basis van het profiel van de docenten. Een docent mag wel andere cursussen buiten zijn profiel volgen, maar zal in eerste instantie vooral geïnteresseerd zijn in de cursussen van zijn eigen profiel.

Daarom heeft ieder vmbo-platform een eigen profielpagina gekregen, zo toont bijscholingvmbo.nl/bwi/ alleen cursussen voor docenten in de richting Bouwen, Wonen en Interieur.

Doet een docent een zoekopdracht en vindt hij of zij binnen zijn eigen profiel geen resultaten, dan wordt hiervan een melding gegeven en wordt er direct ook buiten zijn profiel gezocht, zodat cursussen wel goed vindbaar blijven.

Heldere cursusinformatie

Informatie over de cursus wordt visueel aantrekkelijk getoond. De informatie is overzichtelijk ingedeeld in blokken, zodat de docent direct de voor hem relevante informatie kan terugzien, zoals bijvoorbeeld het aantal studiepunten en de tijd die thuisstudie vergt.

Ook de beschikbare cursusdagen worden direct in beeld gebracht.

Na afloop van een cursus wordt docenten via een e-mailbericht gevraagd om feedback te geven op de cursus. Ook deze wordt in de vorm van een sterrensysteem getoond.

Cursusinformatie Stichting Platforms VMBO

Inschrijven en facturatie

Als er nog plek is, kunnen docenten zich direct inschrijven voor een cursusdatum en -lokatie. Het is eenvoudig gemaakt om direct ook collega’s in te schrijven.

Automatisch wordt het totaalbedrag uitgerekend. Via een koppeling met MoneyBird wordt een factuur aangemaakt en naar de school verstuurd. MoneyBird is een online facturatiesysteem en het gebruik hiervan heeft een aantal voordelen. Het maakt het heel makkelijk om als er een keer iets misgaat om een correctiefactuur te versturen. Ook geeft MoneyBird duidelijke totaaloverzichten van facturen en selecties, en kunnen de facturen zo makkelijk door de boekhouding worden ingeboekt en bewaakt.

Facturatie Stichting Platforms VMBO

Beheer: zien, toevoegen en wijzigen

Toegankelijkheid is enorm belangrijk op een website. De gebruiker moet items immers moeiteloos kunnen vinden, bewerken of toevoegen. Hier hebben wij tijdens de bouw van de database zorgvuldig rekening mee gehouden. Cursusmakers kunnen namelijk op gebruiksvriendelijk wijze nieuwe cursussen toevoegen zonder in te hoeven loggen. Daarnaast kunnen wijzigingen in een cursus in een handomdraai worden doorgevoerd. Voor de wijziging definitief wordt, laat het systeem je een overzicht zien waarin de gewijzigde onderdelen (bijvoorbeeld het cursusgeld) gehighlight zijn weergegeven. Zo kan je aanpassingen snel maken, controleren en doorvoeren.

Als aanbieder van cursussen wil je natuurlijk weten wie zich heeft ingeschreven, hoeveel inschrijvingen er zijn en deze gegevens kunnen beheren. Dit is dan ook zeker mogelijk in de Bijscholing vmbo database. Je kunt presentielijsten downloaden in Excel of PDF, je kunt sorteren op data en cursusnaam en je kunt filteren op verschillende profielen (thema’s). Vinden waar je naar op zoek bent is slechts een paar klikken van je verwijderd.

Inschrijvingen Bijscholing vmbo | Go2People Websites

Benieuwd naar het eindresultaat?