Dadkhast

Een baanbrekend petitieplatform

Wat wij hebben gerealiseerd voor Dadkhast:

  • Platform
  • Website
  • Privacywaarborging
  • Plugin
 

Een baanbrekend petitieplatform

De Amsterdamse Stichting Radio Zamaneh wilde graag een online petitieplatform voor mensenrechtenkwesties in Iran, fungerend onder de naam Dadkhast. Om het platform inzichtelijk, veilig en functioneel te kunnen gebruiken, hebben wij een website voor ze gebouwd. Lees hieronder meer over deze case.

Dadkhast logo

Over Dadkhast

Dadkhast (‘petitie’ in het Perzisch) is het digitale petitieplatform van Stichting Radio Zamaneh voor inwoners van Iran en de Iraanse diaspora, met als doel grassroots activisme te ondersteunen. Het platform moest het makkelijker maken voor mensen om de zaken waar zij het meest om geven onder de publieke aandacht te brengen. 

Toegankelijkheid en privacy

De vraag van Stichting Radio Zamaneh was eigenlijk vrij simpel: een goed werkend online petitieplatform, waar mensen anoniem petities kunnen ondertekenen, creëren en delen op sociale media. De toegankelijkheid was hierbij belangrijk, omdat het doel van een dergelijk platform immers is om zoveel mogelijk grassroots activisme mogelijk te maken. Daarnaast moest ook de privacy van de gebruikers gewaarborgd blijven. Stichting Radio Zamaneh vindt het belangrijk om het Iraanse volk te ondersteunen, zodat publieke issues aan het licht kunnen komen en deze problemen vanuit activisme aangepakt kunnen worden.

De aantallen

0

Aantal pettities

231 lopende petities op Dadkhast

In de korte tijd sinds de oprichting van de petitiewebsite is Dadkhast erin geslaagd de stemmen van gewone mensen te laten horen. Om zaken in Iran en de rest van de wereld aan de kaak te stellen.

0

Aantal handtekeningen x1000

141.000 handtekeningen op de verschillende petities

0

Aantal tevreden klanten erbij

Dadkhast petitie starten Go2People

Hét go-to platform voor Iraans activisme

Op de website kunnen gebruikers gemakkelijk een petitie starten, opzoeken, ondertekenen en delen dankzij de plugin die Go2People heeft gebouwd voor de website. Het overzichtelijke ontwerp maakt het mogelijk voor de gebruiker om de website feilloos door te lopen. Ondanks het feit dat de tekst van rechts naar links op de website moest komen (vanwege het Perzische schrift), wat voor ons als Nederlanders soms een uitdaging was, zijn we trots op het resultaat. De website slaat geen privacy-gevoelige gegevens op die de gebruiker niet expliciet invoert. Daarnaast worden e-mailadressen alleen opgeslagen als hash, waardoor ze niet te herleiden zijn naar een e-mailadres als de gebruiker dat niet wilt.

Sinds daadkhast.org online staat hebben activisten en civil society organisaties vele succesvolle petities kunnen starten, met onderwerpen die uiteenlopen van mensenrechten tot het milieu. Met behulp van de website zijn er zelfs mensen die ten onrechte vastzaten bevrijd uit de gevangenis.

Dadkhast mockup foto Go2People

Benieuwd naar het eindresultaat?