Sociaal Werkkoepel Amsterdam

Een informatieplatform voor Sociaal Werkkoepel

Sociaal werkkoepel werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en sociale firma's om Amsterdammers met een beperking passend werk te bieden. Om alle partijen goed op de hoogte te houden van de netwerkorganisatie wilden zij een website die diende als informatieplatform. Wij gingen hier mee aan de slag!

Over Sociaal Werkkoepel

Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om passend werk te vinden. Tegelijkertijd is het voor ondernemers niet gemakkelijk om passend werk aan te bieden. De Gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. Hieruit ontstond Sociaal Werkkoepel: een netwerk van bedrijven, sociale firma’s en maatschappelijke organisaties die enerzijds mensen met een beperking helpen bij het vinden van passend werk en anderzijds ondernemers helpen met het aanbieden van dit passende werk. Voorheen had Sociaal Werkkoepel op de website van de Gemeente Amsterdam een plekje. De organisatie wilde echter een eigen website. Aan ons de taak om die te maken!

Samenwerken Werkkoepel
Verhalen Sociale Werkkoepel

De vraag vanuit Sociaal Werkkoepel

Sociaal Werkkoepel biedt hulp aan ondernemers en werkzoekenden. Hun website moest gaan dienen als een informatiepunt. Beide partijen kunnen erachter komen wat de opties voor hen zijn. Ondernemers en organisaties die zich graag willen inzetten voor mensen met een beperking lezen op de website op welke manieren zij kunnen helpen. Door een duidelijke call-to-action hoopt Sociaal Werkkoepel zo veel mogelijk nieuwe organisaties toe te voegen aan hun netwerk. De voorpagina moest bovendien uitnodigen om de verhalen te lezen, de partners te tonen en de bijeenkomsten voor de komende periode te laten zien. Deze verhalen kunnen websitebezoekers inspireren hoe zij zich kunnen inzetten voor mensen met een beperking. Sociaal Werkkoepel wilde graag de mogelijkheid hebben om de verschillende soorten verhalen te filteren. Bijvoorbeeld op onderwerp of het type partner die het verhaal geschreven heeft.

Resultaat Sociaal Werkkoepel Amsterdam

Het resultaat

Waar de organisatie op de website van de Gemeente Amsterdam maar een klein plekje had, heeft het nu een eigen website waar de organisatie de volledige aandacht krijgt. Op de homepage wordt de aandacht van de websitebezoeker gelijk getrokken door de call-to-action button ‘doe ook mee!’. Ook zijn gelijk de partners te zien en daaronder staat de agenda met de komende evenementen. Een websitebezoeker heeft dus al gelijk veel informatie en kan vanuit de homepage gemakkelijk navigeren naar andere onderdelen van de website. Bij de pagina’s van de partners, verhalen, nieuws en agenda is het mogelijk om te filteren. Op de pagina van partners is het bijvoorbeeld mogelijk om te filteren op maatschappelijke organisaties, reguliere werkgevers en sociale firma’s. Bij de agenda- en nieuwspagina is het mogelijk om te filteren op het onderwerp en de datum waarop een evenement plaatsvond. Een bezoeker kan dus heel specifiek de informatie opzoeken die hij of zij wil hebben.

Samenwerking

Voor de website hebben wij samengewerkt met designbureau Dropouts. Dit is een ontwerpbureau dat bovendien ook werkt met mensen met een beperking. Mede dankzij Dropouts is het gelukt om een website te maken voor Sociaal Werkkoepel binnen de huisstijl van de Gemeente Amsterdam. De website is nu hét informatieplatform voor iedereen die zich in wil zetten voor werkzoekenden met een beperking.

Dropouts Logo

Benieuwd naar het eindresultaat?