SociaalHuurwoningZoeken.nl

Het nieuwe sociale huren

Wat wij hebben gemaakt voor SHZ:

Een nieuw systeem

Concreet Onderwijsproducten wil studenten de juiste onderwijsproducten bieden. Zo willen ze de vakmensen van morgen zo goed mogelijk voorbereiden op hun werk. In samenwerking met ROC’s en de bouw- en infrasector wordt er gewerkt aan leermiddelen en examenproducten voor (v)mbo-instellingen. Ook werken zij met het e-learning systeem Concreet Leren, dat wij voor hen gebouwd hebben. En in dat e-learningsysteem is nu een nieuwe module; Veiligheid in de Bouw. Concreet Onderwijsproducten wilde deze module, omdat het van belang is dat de studenten weten wat de risico’s zijn van het vak. Om ze hiervan bewust te maken wilde Concreet Onderwijsproducten een product die deze bewustwording op een interactieve manier aanleerde. Daar gingen wij mee aan de slag!

Nieuw systeem sociale huurwoningen
SHZ overzichtspagina
SHZ zoekfunctie

Duidelijkheid door goed design

Voor de gemeenten en corporaties staat één ding als een paal boven water: woningzoekenden moeten makkelijk aan een geschikte sociale huurwoning geholpen worden. Om iedereen te kunnen bereiken is een goede beeldtaal hierbij essentieel, niet iedereen is immers even geletterd. Dat is waar goed ontwerp om de hoek komt kijken. Door middel van universele iconen, neutrale typografie en heldere teksten is de website voor iedereen te begrijpen.

Het resultaat?

Het resultaat is een website die een complex systeem kinderlijk eenvoudig maakt. Eén die de gebruiker meeneemt in het project en helder laat zien waar en met wie deze contact kan opnemen. Door middel van de introductievideo op de homepagina weet de woningzoekende binnen 2 minuten en 20 seconden waar diegene aan toe is. De componenten zijn geplaatst op een manier die intuïtief aanvoelt voor de gebruiker, waardoor de navigatie efficiënt en prettig verloopt. Daarnaast zorgen wij elke maand voor de technische updates, beveiligingsoptimalisatie, optimalisatie van de laadsnelheid en de rest van het beheer. Pagina’s en content kunnen binnen no-time door de klant zelf worden aangepast, zo blijft de website ten allen tijde up-to-date. Dankzij onze developers is de website dan ook geen labyrinth, maar een pad wat bijna zichzelf wandelt.

Gemeenten en coorperaties SHZ
SHZ Mockup

Benieuwd naar het eindresultaat?