Inschrijfformulieren toevoegen aan je website met MailChimp

Onlangs hebben wij een nieuwe versie uitgebracht van het e-book: De Nederlandse Handleiding MailChimp. Dit naar aanleiding van de update die MailChimp heeft doorgevoerd. Door een relatie van ons zijn wij er op geattendeerd dat het toevoegen van formulieren aan je website niet naar voren komt in dit e-book. Inderdaad, een terechte constatering. Daarom leggen wij in dit blog uit hoe je deze functionaliteit toepast. Daarnaast hebben we ons huidige e-book ook aangevuld met dit onderdeel. 😉

Inschrijfformulieren Mailchimp | Go2People Websites

Inschrijfformulieren (Signup Forms)

Naast het (handmatig) toevoegen van contacten kunnen geïnteresseerden zich ook zelf inschrijven voor je nieuwsbrief, via Signup Forms. Kies de lijst waarvan je het inschrijfformulier op de website wilt laten terugkomen. Wanneer bezoekers zich via dit formulier aanmelden worden zij automatisch toegevoegd aan de lijst in MailChimp.

In dit scherm heb je een aantal keuzes:

  1. General forms
  2. Embedded forms
  3. Form intergrations

General forms

General forms zijn de algemene formulieren van MailChimp. Hieronder valt het inschrijfformulier, maar onder andere ook het uitschrijfformulier en automatische e-mails bekijken en bewerken.

URL van inschrijfformulier

Tevens kan je hier de URL van het inschrijfformulier van de specifieke lijst terugvinden. Als je geen volledig inschrijfformulier op je website wilt plaatsen, maar alleen een link die naar het formulier verwijst, kun je deze url gebruiken.

Het vertalen van alle formulieren en automatische e-mails

Misschien dat het je al was opgevallen, alle formulieren en e-mails zijn standaard in het Engels. De kans is groot dat je (hoofd)doelgroep Nederlands is. Dan is het beter om al deze formulieren en e-mails te vertalen. Dit kan via het tabje Translate it, waarbij je default language op Dutch kunt zetten.

Wij raden aan om auto translate aan te vinken, zodat je niet alles handmatig hoeft te vertalen. Wel is het verstandig om alle formulier en e-mails na te lopen om te kijken of alle formulieren ook daadwerkelijk zijn vertaald naar het Nederlands.

Embedded forms

Met embedded forms plaats je het inschrijfformulier in je website, zoals in het voorbeeld hieronder, afkomstig  van onze website.

Hier heb je een aantal opties in. Zo heb je verschillende opmaken (Classic, Super Slim en Naked), maar kun je ook de velden binnen het formulier nog enigszins wijzigingen. Wij kiezen er vaak voor om de Naked form te gebruiken, zodat het formulier kan worden opgenomen in de opmaak van de website.

Wanneer je eenmaal de juiste instellingen en opmaak hebt gekozen, kun je het formulier toevoegen aan je website (copy/paste onto your site). Hiervoor is wel wat kennis van code vereist. Het is verstandig om dit door je eigen webbouwer te laten doen. Mocht dit niet lukken, dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder. 🚀

Form integrations

Indien je website een Content Management Systeem (CMS) als WordPress heeft of wanneer je sociale media als Twitter of Facebook gebruikt, kun je het inschrijfformulier ook via deze systemen integreren.

WordPress

Binnen WordPress kan je een plugin voor MailChimp downloaden. Na installatie hoef je alleen je inloggegevens in te vullen en de juiste lijst te kiezen. Eventueel kun je het formulier ook nog vormgeven.

Tot slot

Met MailChimp kun je gemakkelijk formulieren toevoegen aan je website. Tevens worden de gegevens die bezoekers invullen direct toegevoegd aan de betreffende lijst in MailChimp. Dit bespaart je een hoop werk.

Heb je vragen over het toevoegen van formulieren met MailChimp of wil je meer weten over andere functionaliteiten met dit programma? Laat het ons weten!

Reacties

Henk Jan zegt:

Beste Thomas,

Ik heb verschillende nieuwsbrieflijsten en laat mensen op verschillende manieren inschrijven. Mensen kunnen zich inschrijven via een embedded formulier in de footer maar ook bij een bestelling en daar een vinkje aan te zetten.

Kan ik ergens terug zien via welke manier mensen op mijn lijst zijn gekomen?

Groeten,
Henk Jan

Reageren

go2people zegt:

Beste Henk Jan,

Voor zover ik weet kun je dit niet direct in MailChimp zien. Wel kun je in een event tracking code achter beide inschrijfbuttons plaatsen, zodat je in Google Analytics kunt meten hoe vaak op beide buttons wordt geklikt.

Reageren

Henk Spoelstra zegt:

Onze vereniging maakt gebruik van Mailchimp voor de nieuwsbrief. We organiseren binnenkort een excursie. Is het mogelijk om ook een aanmeldingsformulier toe te voegen?

Reageren

go2people zegt:

Beste Henk,

Bedankt voor je vraag!

De inschrijfformulieren die beschreven worden in deze blogpost zijn bedoeld om mensen zich in te laten schrijven voor een nieuwsbrief in MailChimp. Inschrijven voor een activiteit (zoals een excursie) zijn deze formulieren niet specifiek voor ontworpen, maar als je dit wil zou je ze wel daarvoor kunnen gebruiken.

Je kunt dan het beste een aparte contactenlijst aanmaken in MailChimp voor mensen die meegaan op excursie, in de instellingen van die contactenlijst kun je dan speciale velden aanmaken voor de specifieke gegevens die je aan excursie-deelnemers zou willen vragen. Die velden kan je dan ook opnemen in je inschrijfformulier. De deelnemers worden als ze zich aanmelden dan in die speciale MailChimp-contactlijst geplaatst dus dan heb je daar al je aanmeldingen bij elkaar.

In onze Nederlandse Handleiding MailChimp (te downloaden als e-book op https://go2people-websites.nl/download/de-nederlandse-handleiding-mailchimp/ ) kun je terugvinden hoe je contactenlijsten kunt aanmaken in MailChimp.

Veel succes; neem gerust contact met ons op als je er niet uitkomt!

Reageren

Kristie zegt:

Hoi Thomas,

Wij zouden graag een formulier aan willen maken waarbij er een checkbox is toegevoegd ‘Ja, ik wil graag vaker informatie ontvangen’. De mensen die dit aanvinken zouden dan in een aparte lijst in Mailchimp moeten komen zodat we kunnen zien wie vaker een mailing wil ontvangen. De mensen die zich aanmelden via het formulier maar deze checkbox niet aanvinken ontvangen slechts 1 maal een mailing.

Hoe kunnen we dit realiseren?

Reageren

go2people zegt:

Beste Kristie,

Dank voor je vraag! Hiervoor dien je eerst binnen je bestaande MailChimp-contactenlijst een Groep aan te maken.

Dit doe je door in je contactenlijst naar Manage contacts > Groups te gaan en dan op “create groups” te klikken. Daar laat je de optie “checkboxes” aanstaan (daar staat hij standaard op) en de group category noem je dan “vaker informatie ontvangen”. Bij Group Names vul je bij de bovenste in “ja, ik wil graag vaker informatie ontvangen” aan en de andere Group names laat je leeg. Sla de nieuwe groep op.

Als je daarna je sign-up form gaat aanmaken, dan staat daar je nieuwe groep standaard in opgenomen als checkbox. Mensen die deze checkbox aanvinken worden dan automatisch in je groep “vaker” geplaatst.

Als je daarna vervolgmailings gaat versturen vanuit MailChimp, dan kun je bij de recipients instellen dat je de mail alleen naar deze specifieke groep wilt sturen.

Neem gerust contact met ons op als je hier extra info over wilt.

Reageren

Chrles van der Mark zegt:

Hallo Thomas,
Alle formulieren voor de inschrijvers zijn juist vertaald en werken goed. Ik krijg echter notificaties van wijzigingen/uit- en inschrijvingen nog steeds gedeeltelijk in het Engels. Bijv. als titel “Your list has lost a unsubscriber”. Waar kan ik die vinden en aanpassen?

Reageren

Johan zegt:

Hoi vraagje.
Ik wil mails versturen via mailchimp.
Maar als ik een test mail verstuur kom de mail aan in de andere mailbox.
Je heb prorietijd en nog een en hij komt niet bij glorietijd aan maar bij andere.
Daarom heb ik mailchimp genomen dat de mail aankomt.maar dan werk het niet zoals het hoord

Reageren

go2people zegt:

Dag Johan,

Als ik je vraag goed lees dan valt het je op dat de e-mails die je met MailChimp verstuurd niet altijd in de map prioriteit binnenkomt. Helaas is het niet zo dat de e-mails die verstuurd worden via MailChimp altijd met prioriteit in de inbox van ontvangers terecht komt. Soms komen e-mails in de spam-box of reclame-folder terecht. Er zijn verschillende factoren die hier invloed op hebben. Onder andere de kwaliteit van de e-mailadressen waarnaar je verstuurd en de persoonlijke instellingen van de ontvangers.

Wanneer je zelf het e-mailadres aan je contactenlijst toevoegt zou de e-mail in je eigen inbox goed moeten binnenkomen!

Laat je ons weten of dit je verder helpt?

Reageren

Beer Flik zegt:

Hoe kun je als je in MailChimp sign-up forms hebt gemaakt, die uiteindelijk naar 1 lijst terechtkomen, de respons op je verschillende sign-up forms zien? Hierbij gaat het mij erom dat ik wel aantallen subscribers zie (van betreffende sign-up form), maar niet de namen. Zodoende kan ik de respons niet afhandelen. Ik kan alleen onder ‘Audience’ de lijst met namen zien van de basislijst die wij gebruiken. Maar dus niet van de respondenten op een sign-up form.

Reageren

go2people zegt:

Hoi Beer,

Wij willen graag je vraag beantwoorden, maar het is ons niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met ‘respons’. Kun je dit nader toelichten? Dan kunnen we je vraag beter beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,
Nigel

Reageren

Liliane zegt:

Volgens mij was het vroeger mogelijk om i.p.v. het standaard “subscribe” form van MailChimp een URL in te voeren van een eigen aanmeldformulier (op de eigen website) dat gekoppeld is met PerfectView. Hierdoor worden nieuwe aanmelders op je nieuwsbrief automatisch ingevoerd in PerfectView. Na de update van MailChimp lukt dit niet meer. Ik ben dus op zoek naar een mogelijkheid om een eigen URL te koppelen aan de button “abonneren” in de “goodbye mail”. Heb jij enig idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
Alvast bedankt!

Reageren

go2people zegt:

Hoi Liliane,

Ik heb naar je vraag gekeken en volgens mij is het niet mogelijk om automatisch een URL te koppelen aan de button ‘abonneren’ in de ‘goodbye mail’. Als je dat zou willen moet dit denk ik geprogrammeerd worden.
Als je hier nog vragen over hebt hoor ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groeten,
Nigel

Reageren

Saskya Angevare zegt:

bedankt voor de duidelijk uitleg. Ik stuit op een probleem met de sign up forms dat het niet terug te zien is in mijn subscribers. ( toen ik het net had toegevoegd wel, had 9 aanmeldingen daarna niet.
Als ik zelf ( wel op een Android toestel) inschrijf krijg ik dit ook niet te zien in de subscribers lijst. Wat gaat fout?

Reageren

go2people zegt:

Beste Saskya,

Dit kan verschillende oorzaken hebben.
– Er is te weinig tot geen verkeer.
– Wanneer een e-mailadres al in de lijst staat, wordt deze niet opnieuw toegevoegd aan de lijst met subscribers.
– Is de dubbel opt-in geactiveerd? Hierdoor moeten gebruikers eer op een link klikken in de bevestigingsmail voordat zij toegevoegd worden aan de lijst.
– Elke Audience heeft zijn eigen signup form. Let op dat je de juiste lijst bekijkt.

Hopelijk is het nu wat duidelijker. Lukt het nu wel Ik hoor het graag als het nog niet lukt.

Met vriendelijke groeten,
Nigel Kuway

Reageren

Miranda zegt:

Goedenavond, ik kan nergens vinden hoe ik een automatisch antwoord kan toevoegen aan een inschrijfformulier…. heb jij tips of een link. Alvast bedankt. Gr, Miranda

Reageren

go2people zegt:

Dag Miranda,
Bedankt voor je reactie. Indien je gebruikmaakt van de signup form van MailChimp zelf, kan je ook gebruikmaken van de ‘signup thank you page’ die wordt getoond zodra de gebruiker zich heeft ingeschreven via de signup form van MailChimp. Deze verschillende formulieren van MailChimp bevinden zich onder Audience > Manage Audience > Signup Forms > Form builder.
Hopelijk lukt het nu! Als je nog vragen hebt dan hoor ik dat natuurlijk graag.
Groeten,
Nigel Kuway

Reageren

Andre zegt:

ik heb in mailchimp met “form builder”een inschrijfformulier gemaakt.
Als ik de code copy naar mijn website paste op een nieuw blad krijg ik steeds de melding dat de inhoud niet ingesloten kan worden.
Wat doe ik fout?

Reageren

go2people zegt:

Beste Andre,

Binnen WordPress kun je de code plakken binnen het blok Aangepaste HTML.
Dit blok zorgt ervoor dat je HTML code kunt plaatsen op jouw pagina.
Neem contact met ons op via info@go2people.nl als je er niet uitkomt. Succes met MailChimp!

Met vriendelijke groet,

Nigel
WordPress Developer

Reageren

Veerle zegt:

Ik maakte zonet een inschrijfformulier. Ik kan het echter niet terugvinden. Waar wordt dit opgeslagen aub?
Alvast bedankt!

Reageren

Laat een reactie achter