Amref Flying Doctors

Amref Flying Doctors: een must-read nieuwsbrief

Werken aan een sterker Afrika, dat doen de mensen van Amref Flying Doctors. Wij bouwden hun nieuwe nieuwsbrief, in opdracht van Mindwize. Een case vol complex programmeerwerk, een supertoffe organisatie en een mooi eindproduct. Lees je mee?

Een sterk en gezond Afrika

Amref Flying Doctors is een goed doel dat zich inzet voor het Afrikaanse continent. Het idee is dat mensen die gezond zijn, beter voor zichzelf kunnen zorgen, waardoor ontsnappen aan armoede mogelijk wordt. Door gebruik te maken van Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen zijn de veranderingen blijvend. De kracht zit ‘m in de Afrikaanse bevolking zelf. Daarom leidt Amref zorgverleners op, bieden ze basiszorg en geven ze voorlichting. Het doel is om zowel op korte als op lange termijn de Afrikaanse gezondheidszorg te verbeteren.

Amref Flying Doctors logo | Go2People Websites

Nieuwe huisstijl, nieuw template

Via Mindwize, een andere klant van ons, kwam de vraag van Amref bij ons op tafel liggen: een nieuw e-mailtemplate voor hun klant Amref Flying Doctors. Wij werken vaker samen met Mindwize om hun klanten te bedienen, dit was nu dan ook het geval.

Mindwize logo | Go2People Websites

Amref had met een externe partij een nieuwe huisstijl ontwikkeld en het was zaak dat deze ook aansloot op het e-mailtemplate. Omdat Amref graag vijf soorten nieuwsbrieven kwijt wilde in het template, was het belangrijk dat hier tijdens het ontwerp- en bouwproces rekening mee werd gehouden. Normaliter bouwen wij templates in Mailchimp, maar voor Amref hebben we gebruik gemaakt van Clang en Copernica software. In zowel Mailchimp als in Clang is het mogelijk om een volledige customer journey aan te maken, met functies en conditionele logica. Verder kun je op maat gemaakt e-mailtemplates in principe met elke software versturen. Het verschil is dan vooral de verschillende variabelen die beschikbaar zijn en geïmplementeerd moeten worden. Gelukkig weten onze developers wel van wanten, dus dit was geen probleem.

Amref Flying Doctors mockup | Go2People Websites

Drie typen nieuwsbrief van Amref Flying Doctors.

De aanpak

We hebben allereerst gekeken naar de nieuwe huisstijl van Amref, om op basis daarvan te bepalen welke van onze ontwerppartners het beste een invulling zou kunnen geven aan het ontwerp van het e-mailtemplate. Jochem Duyff was hiervoor de geknipte kandidaat. Jochem heeft vervolgens een ontwerp gemaakt voor het template.

Vervolgens waren onze programmeurs aan de beurt om het ontwerp te bouwen. Aangezien de huisstijl van Amref vrij speels is en veel verschillende vormen heeft, was het technisch nog even puzzelen om dit goed te vertalen. Onder meer door animaties tussen de berichten toe te voegen, hebben we dit karakter van de huisstijl vertaald. Daarnaast bevordert dit natuurlijk het leesplezier. Belangrijk is dat het template naast responsive, ook goed leesbaar is in verschillende e-mailsystemen. Of je nu de nieuwsbrief leest via de Gmail-app op je iPhone, of ‘m bekijkt via Outlook op je iPad: de leesbaarheid en look-and-feel moeten overal hetzelfde zijn.

Ook een nieuwsbrief die resultaat oplevert? Wij maken ‘m voor je.

Amref Flying Doctors mockup | Go2People Websites

Algemene nieuwsbrief Amref Flying Doctors.

Het resultaat en doorontwikkeling

Amref was erg te spreken over het behaalde resultaat. Om kleine bugs helemaal weg te werken hebben we samen met Lizette van Boom het template uitgebreid getest en hier en daar aangepast. Door op verschillende devices verschillende providers te testen is het eindresultaat een template wat er goed uitziet, sterk in elkaar zit en overal goed te bekijken is. Mindwize blij, Amref blij, wij blij. 🙂

Nieuwsbrief Amref Flying Doctors | Go2People Websites
Nieuwsbrief Amref Flying Doctors | Go2People Websites

Het resultaat: het template van Amref Flying Doctors.

Benieuwd naar het eindresultaat?