SPRUIT babyvoeding: voor de echte fijnproevers

SPRUIT

Kant-en-klare babyvoeding, zonder schuldgevoel. Dat is de garantie van SPRUIT. Onze developers ontwikkelden hun nieuwe website met complex bestelsysteem.

SPRUIT heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te laten proeven wat écht vers en lekker eten is. Dat doen ze door vriesverse maaltijden te maken die zelfs de moeilijkste eters niet kunnen weerstaan. Hun producten bestel je via hun eigen webshop, of bij de Jumbo, Albert Heijn of Crisp. Binnen 10 minuten SPRUIT nodig? Geen stress, je vindt ze ook bij Gorillas.

De uitdaging: converteren in een concurrerende markt

Een goed idee is één ding, maar het product aan de man brengen is vaak nog een uitdaging. Daarom schakelde SPRUIT bedrijfs- en marketingadviseurs in om te onderzoeken hoe zij een abonnementssysteem voor babyvoeding konden realiseren. Hier kwamen zeer goede inzichten uit voort, maar de conversie was te laag.

Daarom kwamen wij in beeld. Onze ervaring met WooCommerce was de expertise die het bestaande UX-werk van hoofdaannemer NoProtocol kon aanvullen. Daarnaast kunnen wij op termijn WooCommerce ook transformeren naar een volledig custom omgeving. Handig voor SPRUIT, want zodra zij groeien, groeien wij met ze mee.

SPRUIT babyvoeding iPad | Go2People

Bouwen op een solide basis

We starten normaliter altijd met de strategie, gevolgd door het design, development en uiteindelijk de marketing. Dit keer konden we een paar stappen overslaan: de strategie (extern), het UX-design en visual design waren al tot de puntjes verzorgd (NoProtocol). Goed doordachte bestelflows en een minimalistisch design waar het product vanaf springt. Daar konden onze developers zeker wat mee.

Onze aanpak bij SPRUIT

Om meer conversie te realiseren hebben we veel meegedacht met de klant om de wensen te vertalen naar actiepunten. Goede communicatie staat hierbij centraal. Samen besloten we WooCommerce te gebruiken voor de website, door de vele marketingintegraties die hierop aansluiten en omwille van het budget.

Douwe

"Professioneel, knowledgeable, verantwoordelijk voor het resultaat."

Het bestelproces hebben we zoveel mogelijk custom gebouwd en functionaliteiten zoals kortingscoupons, aanpasbare abonnementen, accounts voor gebruikers en ActiveCampaign geïntegreerd. Op deze manier heeft de eindgebruiker altijd de mogelijkheid haar account aan te passen en in te delen en de beheerder kan wijzigingen zelfstandig doorvoeren door de gebruiksvriendelijkheid van Gutenberg. Fijn voor allebei.

De wisselwerking met betrekking tot de bestelflow was belangrijk – en is ook goed verlopen. WooCommerce heeft namelijk een aantal standaarden waarmee NoProtocol moest werken voor het toepassen van hun design. Onze developers moesten aan hun kant onderzoeken hoe we deze standaarden van WooCommerce zo konden ombuigen dat de wensen van de klant konden worden toegepast. We ontwikkelden daarom een proof of concept waardoor een van onze developers al uitgebreid kon testen zonder iets te slopen. Zo waren we verzekerd van een goed werkend systeem en konden we de verwachtingen van alle betrokken partijen managen.

SPRUIT babyvoeding | MacBook | Go2People

Het resultaat: SPRUIT 2.0

Meer conversie, dat was het belangrijkste doel van de klant. Daarom heeft SPRUIT naast de bouw van een nieuwe website ook veel geïnvesteerd in hun marketing, waar nu volop aan gewerkt wordt. In Q1 van 2022 laten we graag de analytische resultaten zien van de vernieuwde website, deze zijn nu immers nog niet goed te bepalen. Dus.. stay tuned!

In een later stadium – na afronding van het project – hebben we ook samengewerkt met Let’s get Leads om de marketing van SPRUIT via ActiveCampaign te optimaliseren. De klant had zelf ook al kennis opgedaan over wat ze wilden: fijn voor ons, want zo is het eindproduct een echte synergie geworden van maximale kwaliteit. 

Nu rest ons nog alleen: veel succes gewenst SPRUIT! 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Wij ontwikkelen ook graag een digitale oplossing voor jouw organisatie.

Keertje koffie doen?