Hoe begin ik een webshop?

Hoe begin ik een webshop?
Download het gratis Elementor e-book

Webshops zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Helemaal niet sinds het afgelopen jaar (2020). Sterker nog, maandag 14 december werd er een strenge lockdown aangekondigd: Nederland gaat op slot tot en met 19 januari 2021. Veel ondernemers moesten hierom hun fysieke deuren sluiten. Gelukkig kunnen de online deuren in een mum van tijd worden geopend. Zodat jouw klanten jouw producten kunnen kopen wanneer ze maar willen. In ons eBook Webshop Beginnen en de diensten die wij aanbieden, helpen wij jou graag op weg. 

De kans is dus groot dat jouw klant haar zoektocht naar het juiste product online begint.  Zodra zij doorklikt naar jouw webwinkel is het belangrijk dat zij kan kopen wat ze zoekt. En dat ze geen obstakels tegenkomt die deze verkoop verhinderen. 

In dit gratis eBook geeft webshopexpert Nienke jou tips hoe een goede webshop start en aan welke eisen deze moet voldoen. Zo maak je een vliegende start met jouw online verkoop! 

Hoe start ik een webshop? De grootste vragen

Misschien heb je al een eigen winkel waar je producten verkoopt en wil je een online verkoopkanaal erbij. Of misschien heb jij net jouw eigen sieradencollectie, servies of natuurlijke shampoo gemaakt en wil je deze online verkopen. 

Hoe dan ook: starten met een webshop roept vragen op. Of je nu een ondernemer bent met 25 jaar ervaring, of een net beginnende ZZP’er. Waar je allemaal aan moet denken zodat je een mooie, stabiele en betrouwbare webshop maakt is niet niks. Waar begin je eigenlijk? En wat is nou écht belangrijk? 

Veel ondernemers die een webshop willen opzetten lopen tegen de volgende vragen aan:

  • Welke informatie zet ik bij mijn producten?
  • Hoe gaat het verzendproces in zijn werk?
  • Hoe kunnen klanten veilig online betalen? 
  • Voldoet mijn webshop aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Al deze zaken worden gelukkig in het eBook Webshop Beginnen behandeld. Hierover hoef je je dus niet (meer) druk te maken.

Stappenplan voor een succesvolle webshop

Als webshopeigenaar is het fijn als je vanaf het begin al weet wat je moet doen om de succesvolle webshop te lanceren en wat er allemaal bij komt kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

In het eBook krijg je naast tips & tricks van Nienke, ook tips van andere ondernemers en professionals uit hun vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan juridisch advies van een advocaat gespecialiseerd in privacy. 

Daarnaast ontvang je een checklist waarmee je gemakkelijk kunt afvinken wat je al hebt gedaan (denk aan assortiment, privacy, verzenden e.d.) en wat je nog moet doen voordat je jouw webshop lanceert.

Het eBook is geschreven door onze partner Nienke van der Laag, Webshopexper. Zij heeft tien jaar lang als verkoper in verschillende winkels in Haarlem gewerkt. Daar merkte ze dat het steeds belangrijker is om naast de fysieke winkel ook online aanwezig te zijn met de collectie(s). Naast dat klanten hier vaak om vragen (“Heb je ook een webshop?”), is een webshop een nieuw kanaal om potentiële klanten te bereiken. Uit onderzoek van ABN AMRO uit 2018 blijkt dat 55% van de responderende consumenten zich eerst online oriënteert voordat zij een aankoop doen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben internetverkopen in het tweede kwartaal van 2020 een ongekende groei laten zien ten opzichte van 2019.. Verder ben je wereldwijd aanwezig, in plaats van alleen fysiek in de winkelstraat van jouw stad of dorp. Kortom: genoeg redenen om nú een webshop te beginnen.

Maar, hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat de webshop geen concurrent wordt van de eventuele fysieke winkel? Inmiddels kan Nienke met haar ervaring in de online branche hier goed antwoord op geven. En dat doet ze ook nog eens met ontzettend veel plezier.

Een greep uit de onderwerpen van het e-Book Webshop Beginnen

Hieronder lees je welke onderwerpen in het eBook aan bod komen. Daarnaast staan er ook een aantal hoofdvragen weergegeven, zodat het voor jou helder is wat je kunt verwachten.

  • Assortiment. Waar laat ik mijn producten zien? Welke producten ga ik verkopen? Welke informatie moet ik tonen? Waar moet een goede productfoto aan voldoen?  
  • Betalen. Hoe kan mijn klant in de webshop betalen? 
  • Voorraad. Wat is een handige manier om voorraad bij te houden?
  • Verzenden. Hoe werkt het versturen van de pakketten? 
  • Wetgeving. Is mijn webshop AVG-proof? Heb ik een privacyverklaring, cookiemelding en/of retourbeleid nodig? 
  • Overig. Heb je al een domeinnaam geclaimd? Voor welk Content Management Systeem (CMS) kies je? 

Download e-Book Webshop Beginnen

Wil jij meteen starten met jouw succesvolle webshop? En het nieuwe jaar vol goede moed ingaan? Download dan nu het gratis eBook Webshop Beginnen! Vul je gegevens in in het formulier, daarna zal de downloadpagina verschijnen. Super simpel én snel.

Hulp nodig?

Go2People Websites wenst je leesplezier en succes met het starten van jouw webshop. Heb je vragen of opmerkingen? Of vind je het fijn om even te brainstormen? Bel ons gerust op 020 7370378 of stuur een mailtje naar gijs@go2people.nl. Ook voor het laten bouwen, ontwerpen en ondersteunen van jouw online winkel ben je bij ons aan het juiste adres. Voor complexe webwinkels tot toegankelijke webshops. Op ons kun je rekenen.

Webshop maken bij Go2People

Vind je het fijn als wij je helpen met het maken van de webshop die jij vervolgens zelf kunt beheren? Dat doen we uiteraard graag voor je.

Wij zijn experts op het gebied van Django, WordPress en WooCommerce en helpen jou graag met het opzetten van jouw webwinkel. Door te werken met WordPress kun je zelf eenvoudig je website beheren, zodat je snel nieuwe producten kan toevoegen. Klanten selecteren wat ze willen kopen, voegen het toe aan hun winkelmandje en rekenen af. Gemakkelijk, snel en veilig. Heb je liever dat wij je producten beheren? Dat kan natuurlijk ook.

Met Django kunnen we een webshop op maat voor je bouwen. Elke wens die je hebt vertalen wij naar de juiste code en implementatie in jouw webwinkel. Het voordeel hiervan is dat jouw webshop er precies uit komt te zien en werkt zoals jij het wilt. Denk aan ingewikkelde productopties, koppeling aan betalingssystemen zoals Moneybird en een betrouwbare beheerdersomgeving. Daarnaast zorgen we ervoor dat je ook bij een op maat gebouwde webshop alles gemakkelijk kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Interesse?

Neem dan contact op met Gijs via gijs@go2people.nl. Hij helpt je verder op weg.

Download het gratis e-book

Vul het formulier in en ontvang gratis het e-book.

Neem contact met ons op