Online platform voor de kritische student

SAM | Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

SAM is het online magazine van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waarop kennis, mooie verhalen en kritische vraagstukken gedeeld worden door studenten. Het oude platform had niet voldoende journalistieke mogelijkheden, dus daarom maakten wij een nieuwe overzichtelijke website voor hen!

HAN logo

Over SAM

Het platform SAM is het online journalistieke podium van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor studenten en medewerkers waarop opinie, duiding en achtergrond, human interest en persoonlijke verhalen worden gedeeld. Naast een vaste groep redacteuren worden ook studenten en medewerkers uitgenodigd om content te maken. Dit resulteert in een brede leeromgeving met veel invalshoeken en mogelijkheden, zowel voor schrijvers als voor fotografen en videografen.

De wens van SAM

Het platform van SAM was eerder onderdeel van Medium; een internationaal schrijfplatform waar iedereen z’n ei kwijt kan. Hierop had SAM maar de beschikking tot één format op één pagina met daarop alle artikelen. Een eigen online magazine was dus hard nodig. Op de nieuwe website moest het mogelijk worden om artikelen in te delen in verschillende categorieën én dit zelf handig te beheren. Daar hebben wij voor gezorgd. 

De grote uitdaging

Nieuwswebsites en journalistieke platforms publiceren natuurlijk voortdurend content. SAM gooit bijvoorbeeld wel iedere dag een artikel online, wat resulteert in een enorme database aan artikelen. Wij kwamen daardoor voor dé grote uitdaging van deze nieuwe website te staan: de verhuizing. 

Meer dan 800 pagina’s moesten van de Medium website geëxporteerd worden naar de nieuwe sam.han website, en dat zo snel mogelijk. Omdat Google je strafpunten geeft als jouw content twee keer bestaat, moest het oude platform korte tijd offline en kon er niks gepost worden. Na een snelle exporttest van 10 pagina’s, kregen we de verhuizing in een halve dag succesvol voor elkaar!

Nieuwe journalistieke mogelijkheden

Op de nieuwe website hebben we gezorgd voor de mogelijkheid van verschillende formats met ieder een eigen kleur. Het design hiervoor is gemaakt door Osage. Door dit kleurgebruik kunnen lezers makkelijk door de website navigeren. Ook de commentsectie is erg belangrijk en daarom goed uitgelicht. Verder hebben is het nu mogelijk om quotes, foto captions en de leestijd toe te voegen. 

Hanneke Sizoo

"Ik ervaar Go2People als een deskundige partner. Er wordt goed geluisterd, en de adviezen die we krijgen zijn altijd helpend. Er is veel geduld, de mensen zijn sympathiek en voorkomend. We wilden graag een interactievere website, en die hebben we gekregen."

Hanneke Sizoo | Hoofdredacteur
SAM

Het resultaat!

SAM is nu een serieus online platform geworden dat journalistiek uitstraalt. Het kleurgebruik en de verschillende categorieën maken het voor de bezoeker een fijne website om te lezen. Ook voor de onderhouder van SAM is de website makkelijk in gebruik, onder ander door een wordpress training vanuit ons. Door gebruik van de WordPress Block Editor waarin je werkt met paginablokken zijn pagina’s voor SAM makkelijk te beheren. 

Heb jij net als SAM ook wensen voor een gebruiksvriendelijke website waarop lezers snel de artikelen vinden die ze zoeken?

Plan een afspraak met ons in! We denken graag mee met je wensen en ideeën 🙂

Wij ontwikkelen ook graag een digitale oplossing voor jouw organisatie.

Keertje koffie doen?