Een gebruiksvriendelijke WordPress website over crypto

Newsbit

Om van de ingewikkelde wereld van cryptomunten en blockchains kaas te maken, is de nieuwswebsite Newsbit in het leven geroepen. Hier kun je het laatste nieuws over iedere cryptomunt en bijbehorende koers op de voet volgen. Met de bestaande Newsbit app als leidraad, ontwikkelden wij een nieuwe website voor Newsbit met veel nieuwe mogelijkheden. Zo gingen we aan de slag met een uniek mobile first ontwerp, een darkmode optie en een actuele cryptokoersen pagina waar je up-to-date inzicht krijgt in iedere cryptomuntkoers. Alles over de bouw van deze opgefriste nieuwswebsite lees je in deze case!

De start

Ons project met Newsbit begon vanuit hun wens om enkele nieuwe onderdelen toe te voegen aan de website, waaronder een darkmode optie. Dat hebben wij in eerste instantie gedaan op de oude website, maar daar liepen we tegen een aantal limieten aan. Daarom adviseerden we Newsbit om de website geheel opnieuw te bouwen en alle content te importeren.

Mobile first ontwerp: gebruikersgemak voorop

Omdat de doelgroep van Newsbit jong is en deze de website het vaakst bezoekt via telefoon, hebben we gebruik gemaakt van een mobile first ontwerp, gemaakt door David Efdé van Nethead. Een mobile first ontwerp is een website-ontwerp dat gebaseerd is op de mobiele versie ervan. Gebruikersgemak staat hierbij voorop. 

Newsbit in darkmode
Newsbit in lightmode

Een voorbeeld is bijvoorbeeld het menu van Newsbit. Vaak staat deze bovenaan een website, maar omdat je vinger op een smartphone zich altijd onderaan de pagina begeeft, staat het menu nu standaard onderaan. Je duimen kunnen er dan makkelijk bij. Op de desktop versie staat het menu nog steeds bovenaan, omdat dit op een groter scherm weer gebruiksvriendelijker is.

Dit soort ontwerpkeuzes zijn gebaseerd op een gebruikersonderzoek dat Nethead vooraf heeft gedaan, specifiek voor deze website. Hierbij werden verschillende prototypes van de website gemaakt en getest bij bezoekers, met als uitkomst bijvoorbeeld de ideale positie van het menu op telefoon.

De homepage

De homepage van Newsbit bestaat dus uit een menu onderaan met daarin de vier belangrijkste onderdelen van de website: ‘Nieuws’, ‘Koersen’, ‘(Ver)kopen’ (hier kun je crypto’s (ver)kopen) en ‘Over crypto’s’ (een uitleg van crypto). Deze actionbarknoppen kwamen als beste uit de test van Nethead en zijn gekozen op basis van duidelijkheid.  

Verder zijn op de hoofdpagina verschillende ‘routes’ gecreëerd om snel bij de artikelen uit te komen die je graag wilt lezen. Waaronder: twee uitgelichte nieuwsartikelen met een recent baanbrekend artikel (als deze er is), de meest actuele artikelen, en daaronder een rijtje meest gelezen artikelen. Ook is het mogelijk om artikelen te zoeken op basis van een categorie, namelijk bovenaan de homepage.

Hidde Scheper

"De samenwerking tussen Newsbit en Go2People verloopt vanaf het begin al goed. Er wordt veel meegedacht aan mogelijke oplossingen."

Dark mode

Vanuit het oogpunt van gebruikersgemak wilde Newsbit graag dat het nieuws op de website ook in dark mode te lezen was. Dit hebben wij voor ze gebouwd. Door in het menu te klikken op ‘Meer’, kom je uit bij extra informatie over Newsbit, maar ook bij ‘Jouw Instellingen’. Hier kun je aangeven of je de website in dark mode of light mode wilt lezen, of dit automatisch wilt laten bepalen op basis van de instellingen van het besturingssysteem van je apparaat (denk aan IOS of Windows).

Koersenpagina met live cryptowaardes 

Op de koersenpagina vind je een live weergave van de waarde van iedere cryptomunt die er bestaat (en dat zijn er veel). Deze pagina hadden we al gemaakt voor de oude website, maar deze hebben we voor de nieuwe website opnieuw geschreven en verbeterd.

Elke munt die in de lijst staat heeft een eigen detailpagina met een grafiek die wij hebben geprogrammeerd. Daarnaast hebben we een script geschreven die bijhoudt of er een nieuwe munt op de markt is. Op dat moment wordt automatisch een nieuwe pagina met bijbehorende grafiek aangemaakt, super makkelijk!

Het resultaat!

Op de gebruiksvriendelijke mobile first website van Newsbit is het nu prettig navigeren voor iedere lezer en ben je snel op de hoogte van het laatste cryptonieuws.

Heb jij net als Newsbit ook wensen voor een gebruiksvriendelijke website waarop lezers snel de artikelen vinden die ze zoeken?

Plan een afspraak met ons in! We denken graag mee met je wensen en ideeën 🙂

gebruiksvriendelijke nieuwswebsite Newsbit met darkmode

Wij ontwikkelen ook graag een digitale oplossing voor jouw organisatie.

Keertje koffie doen?