WordPress website voor fijnproevers

Restaurant Vlaar

Bij het ‘s-Gravelandse Restaurant Vlaar kun je heerlijk genieten van de moderne Franse keuken, voor zowel lunch als diner. Ook voor take away en wine to go ben je bij hen aan het juiste adres. Samen met Oceaan Design bouwden wij hun nieuwe website. 🍾

De wensen van Vlaar

Het was alweer zes jaar geleden dat de oude website was gelanceerd. Het primaire doel was om beter online gevonden te worden, om zo meer gasten in het restaurant te kunnen ontvangen. Deze website was vooral praktisch en het design deed geen eer aan de warme en gezellige identiteit van Vlaar, die ook in hun gastronomie te zien was. Daarnaast merkten ze bij Vlaar dat niet voldoende mensen via de website bij hen terecht kwamen. Bezoekers kwamen eerder via via. Daarbij was de website zo opgebouwd dat het voor de eigenaar niet gemakkelijk was om content aan te passen en toe te voegen. Al eerder heeft ons team de website van haar andere bedrijf, Paviljoen de Oostvaarders, succesvol gelanceerd. Kortom: genoeg redenen om een nieuwe website door ons te laten ontwikkelen.

Liliane Vlaar

"Ik was op zoek naar een deskundig bureau met een persoonlijke benadering en een toegankelijke en professionele service. Dit heb ik helemaal gevonden bij het team van Go2People! Zij hebben inmiddels 2 websites voor onze restaurants gebouwd waarmee we zeer tevreden zijn. De samenwerking met Go2People en Oceaan Design voor het ontwerp heb ik als uitermate prettig ervaren. Ook met de servicedesk ben ik meer dan tevreden. Ik raad iedereen aan om voor een professionele website met het Go2People team in zee te gaan."

Samenwerking Oceaan Design

Samen met de eigenaar Liliane Vlaar en Digital Designer Olga Lundgren van ontwerpstudio Oceaan Design zijn wij op zoek gegaan naar een WordPress thema dat nauw aansluit op de identiteit van Vlaar. Ter aanvulling op het gekozen thema heeft Olga een aantal illustraties en achtergronden ontworpen die wij vervolgens hebben ingebouwd. De website laat het Vlaar-gevoel nu nóg beter naar voren komen. Een mooie kers op de taart.🍒

Illustratie | Restaurant Vlaar | Go2People Websites
Illustratie | Restaurant Vlaar | Go2People Websites
Illustratie | Restaurant Vlaar | Go2People Websites

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

In de afgelopen zes jaar heeft Vlaar wel een goede ranking in de meeste zoekmachines gerealiseerd. Om deze positie te behouden, hebben we er onder andere voor gezorgd dat alle pagina’s uit de oude website goed zijn doorgelinkt naar de nieuwe website. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen ‘dode’ links (404’s) zwerven op het internet. Iets wat een zoekmachine zoals Google niet waardeert, wat afdoet aan de vindbaarheid van de website.

Wij bouwen graag een website voor jouw horecagelegenheid.

Keertje koffie doen?

Koppeling met Resengo

Voor de reserveringen, online bestellingen van de take away en cadeaubonnen gebruikt Vlaar de reserveringstool Resengo. Deze tool is zeer compatibel met WordPress waardoor wij Resengo vrij gemakkelijk in de website konden integreren. Met Resengo kan de bezoeker al direct op de homepage een reservering plaatsen. Ook zien klanten op de pagina ‘Reserveer’ gelijk wanneer er nog plek beschikbaar is en kunnen ze meteen een reservering plaatsen. Daarnaast is het via deze tool ook mogelijk om een cadeaubon aan te schaffen voor diner-arrangementen die klanten later in het restaurant kunnen verzilveren. 

Restaurant Vlaar mockups | Go2People Websites

Zelfstandig informatie publiceren

Wij vinden het belangrijk dat elke ondernemer zelfstandig informatie kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van foto’s tot het plaatsen van nieuwsberichten. Wij hebben Liliane daarom een WordPress training gegeven waarin we de hele achterkant van de website hebben uitgelegd. Zodra ze nieuwe content heeft (denk aan een menukaart voor de zomer), dan kan zij dit gemakkelijk zelf op de website plaatsen en promoten bij haar klanten. 

Nieuwsberichten 

Helaas is Vlaar op het moment van schrijven (april 2021) nog genoodzaakt om het restaurant te sluiten vanwege COVID-19. Door middel van het schrijven van nieuwsberichten houden zij hun klanten op de hoogte van nieuwe initiatieven, zoals de Take Away en Pop-up wijnwinkel. Deze plaatsen zij zelf op de website, waarvan de nieuwste twee ook op de homepage terugkomen. Tevens verspreiden ze deze berichten via hun social media kanalen en hun nieuwsbrief

Restaurant Vlaar | Go2People Websites

Nieuwsbrief

Om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief aansluit op het design van de website, heeft Olga hier een template voor ontworpen. Deze hebben wij vervolgens gebouwd in Mailchimp. Uiteraard is er tijdens de bouw ook nagedacht over de responsiveness van het design, zodat deze op elk apparaat (iPhone, tablet, laptop e.d.) en in elk mailprogramma er goed uitziet. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat onderaan elke pagina een formulier is ingebouwd, waarmee klanten zich kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Restaurant Vlaar home | Go2People Websites

Nieuwsgierig naar meer restaurant-websites die wij hebben gebouwd?

Het realiseren van nieuwe digitale producten voor horeca-ondernemers is iets waar wij van smullen. Hieronder een overzicht van enkele andere restaurant-websites die wij hebben gemaakt:

Benieuwd naar het eindresultaat?