Webdesign & Webdevelopment

Onze werkwijze in webdesign en webdevelopment

Wij maken websites met eigentijdse ontwerpen, die prikkelen, vertrouwen uitstralen en bovendien makkelijk te gebruiken zijn. Hiermee laat je online een goede indruk achter en nodig je bezoekers uit om met je in contact te komen. Voordat we gaan bouwen, denken we samen met jou goed na over het webdesign en webdevelopment; wat moet de website uitstralen en hoe moet het opgebouwd worden?

Samenwerking levert het mooiste resultaat op

De websites die wij optuigen, starten altijd vanuit een heldere visie. Deze moet voor zowel ons als de klant duidelijk zijn. Daarom bepalen we met elkaar welke doelen de website heeft en welke acties daaraan verbonden zijn. Wij nemen de leidende rol, waarin we adviseren en ontzorgen én waarbij al jouw ideeën en wensen met open armen worden ontvangen. Deze vorm van samenwerking levert in onze ogen het mooiste resultaat op.

Hoe gaan wij te werk?

De fundering van jouw website leggen wij met het functioneel ontwerp. Dit is een blauwdruk van de website, waarin alle belangrijke pagina’s worden uitgewerkt in wireframes (draadmodellen). Deze wireframes zijn een eenvoudige visuele weergave van jouw toekomstige website. Het maakt direct zichtbaar welke tekstblokken, knoppen en functionaliteiten er op iedere pagina zitten. Daarnaast maakt het inzichtelijk welke routes jouw bezoekers op de website zullen nemen.

Van functioneel ontwerp naar grafisch ontwerp

Op basis van de wireframes werken wij naar een modern en passend ontwerp toe. Daarin is alle ruimte voor feedback. In meerdere rondes wordt dit ontwerp aangepast, totdat het volledig jouw identiteit en huisstijl ademt. Vervolgens kunnen we dan gaan starten met het bouwen van de website.

Omzetten van het ontwerp naar css en html5

Het ontwerp wordt aangeleverd in de vorm van een gelaagd Photoshopbestand. Deze zetten wij om naar css en html5, wat door browsers kan worden gelezen. De correcte werking hiervan wordt gecontroleerd in de laatste twee versies van Safari, Firefox, Internet Explorer en Google Chrome. Tevens testen wij de website voor zowel de smartphone als de tablet.

Begeleiding door een ervaren projectmanager

Vanaf het eerste contactmoment tot aan oplevering én daarna, wordt het traject begeleid door een ervaren projectmanager. Hierdoor is er altijd ruimte voor vragen en feedback. Op die manier formuleren we samen de website die past bij jouw identiteit en doelen.

Gratis training WordPress

Alvorens de website daadwerkelijk live gaat, krijgen al onze klanten een training in WordPress. Hierin leggen we je haarfijn uit hoe je jouw website zelf kunt beheren. Daarnaast geven we een handleiding WordPress mee, zodat je alle basishandelingen altijd bij de hand hebt. Kom je er toch niet uit, dan kun je ons altijd bellen, mailen of gewoon langskomen.

Natuurlijk maken wij jouw website responsive

In Nederland gebruikt 25% van de bezoekers van een website een smartphone om deze te bekijken. Dit aantal stijgt. Daarom adviseren we altijd om jouw website op een manier te tonen die ook voor hen geschikt is.

Responsive webdesign is een ontwerptechniek die ervoor zorgt dat jouw website op alle apparaten en schermen prettig te gebruiken is. Dus geen gepriegel meer op het schermpje van je mobiele telefoon. De inhoud en functionaliteiten blijven op iedere schermgrootte en resolutie behouden én worden op een gebruiksvriendelijke manier aangeboden.

Benieuwd wat wij maken?

En belangrijk, wat onze klanten daarvan vinden?