De voordelen van Google Chrome

31% van onze bezoekers gebruikt Chrome. Dat is niet veel. Van de techneuten die ik ken gebruikt ongeveer 90% Chrome en zij hebben goede redenen om dit te doen.

Ik raad je sterk aan om Google Chrome te downloaden en deze voortaan te gebruiken in plaats van Internet Explorer of Firefox en ik zal tien redenen geven waarom.

Wat zijn de voordelen van Google Chrome?

  1. Chrome is snel. Je hoeft minder lang te wachten tot pagina’s laden en je houdt dus meer tijd over. Een vergelijkende test vind je hier, alhoewel ik hierbij moet zeggen dat de test door Google zelf is gekozen en de resultaten dus zijn vertekend. Enfin, mijn ervaring is dat Chrome de snelste is.
  2. Chrome is veilig, en update zichzelf. Je hoeft je geen zorgen te maken over verouderde browsers en veiligheidslekken en je wordt niet onderbroken door browserupdates. TechCrunch noemt Chrome de veiligste browser.
  3. Chrome is klaar voor html5.
  4. Google Chrome heeft een fijne indeling. Verwisselbare tabs staan bovenin het scherm en zijn eenvoudig los te slepen. Door de strakke indeling houd je ook meer ruimte over voor de inhoud van de website.
  5. Open je een nieuwe pagina, dan krijg je automatisch suggesties van pagina’s waar je vaak geweest bent. En onderin kun je razendsnel terug naar recent gesloten tabs, echt superhandig.
  6. Vanuit de Chrome webwinkel kun je leuke websites en spelletjes installeren. Mijn persoonlijke favoriet van dit moment: Entanglement.
  7. Via Chrome kun je bladwijzers (bookmarks) onthouden via je Google account, zodat je er ook vanaf andere computers (met Chrome) bij kunt. Del.icio.us is ook handig maar ligt niet altijd voor de hand.
  8. Met Chrome zoek je supersnel door de geschiedenis en vind je snel de pagina terug waar je vorige week geweest was, handig om dingen terug te kunnen vinden in de hooiberg van het web.
  9. Bovenin de balk kun je een website invoeren, maar je kunt ook direct een zoekterm intypen. De suggesties die je krijgt zijn goed en je kunt vanaf hier ook direct zoeken in je geschiedenis.
  10. Chrome heeft een incognito-mode. Een browser die onthoudt is wel handig, maar in sommige gevallen juist ook weer niet, als je op je privacy bent gesteld. Incognito-mode heet in de volksmond ook wel porno-mode. Het voorkomt nare momenten waarop een bezoeker je computer gebruikt en een adres begint in te typen waarna er suggesties komen die je liever voor jezelf had gehouden. Incognito kun je weer geheimen bewaren.

Een waarschuwing hierbij: de partij die je de informatie toestuurt, kan jou wel onthouden en ook incognito ben je even kwetsbaar voor virussen als altijd.

Verder ben ik erg blij met de optie (onder de sleutel, en kies dan Voorkeuren) om bij het starten van de browser alle pagina’s te openen die ook de vorige keer waren geopend en met een mailto:gmail extensie erbij is de browser helemaal zoals ik wil.

Mijn advies: download Chrome, stel deze in als standaard en veel plezier ermee!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je een reactie achter?

Geen reacties

Laat een reactie achter