Wil je graag een Twitter account bij gaan houden, bijvoorbeeld naar aanleiding van onze laatste blog? Maar geen tijd om iedere dag actief tweets te plaatsen? Think again!

Hootsuite is een programma waarmee je je tweets van te voren kunt toevoegen aan een wachtrij. In deze wachtrij staan ze keurig gesorteerd op de tijd en datum dat jij ze wilt versturen. Zonder dat je er elke dag iets voor hoeft te doen heb je een actief Twitter account. Neem eens in de week of eens in de twee weken een uurtje de tijd om een hoop tweets te verzinnen, voer ze in en voila, je hebt er geen omkijken meer naar.

Maar hoe werkt dat dan? Allereerst moet je op Hootsuite.com een account aanmaken. Dat is heel eenvoudig, en gratis (tenzij je je tweets automatisch wilt laten herhalen indien er geen nieuwe zijn geplaatst, dan kost je account geld). Vervolgens moet je, nadat je bent ingelogd, je Twitter account toevoegen aan je Hootsuite dashboard. Dat doe je door te klikken op ‘Add Stream’ linksboven. Je vult de naam en wachtwoord van je twitteraccount in en je kunt aan de slag.

Ga naar je Hootsuite dashboard. Aan de linkerkant van het scherm zie je allerlei icoontjes staan. Wanneer je op het huisje gaat staan, zie je welke tweets de door jou gevolgde personen hebben verstuurd, daarnaast wie jou heeft genoemd in een tweet, weer daarnaast welke persoonlijke berichten je hebt ontvangen, en tenslotte welke tweets jij zelf de wereld in hebt geslingerd. Zo heb je een handig overzicht in een scherm. Op Twitter zelf is iets dergelijks niet te vinden.

Hoe zet je een wachtrij klaar? Helemaal bovenin je scherm staat ‘Compose Message’ daarin kun je berichten inplannen.

Ongeacht onder welke van de linker icoontjes je je bevindt. Daar kan je je berichtje tikken, links toevoegen en vervolgens door op het kalender icoontje in datzelfde kleine schermpje te klikken de datum en tijd van verzenden invoeren. Vervolgens op ‘Schedule’ klikken.

Je tweet is in de wachtrij gezet. Door aan de linkerkant van het scherm op het papieren vliegtuigje te klikken kom je in de omgeving waarin je de wachtrij kunt bekijken.

We zijn erg benieuwd naar al jullie tweets!

Geen reacties

Laat een reactie achter