Go2People deed mee aan de RAD race

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober deed Go2People, vertegenwoordigd door Stefan en Roald, mee aan de RAD Race in het Belgische Hasselt. De RAD Race is een ‘rapid application development’ wedstrijd, ofwel: snel en goed een (web)applicatie bouwen. Volgens de organisatie gaat het erom ‘wat je daadwerkelijk oplevert, en niet wat je belooft op te leveren’. Het leuke aan deze wedstrijd is dat elk team zijn eigen ‘framework’ en ‘tools’ mag gebruiken, dus dat het resultaat daadwerkelijk iets zegt over wat klanten van een bedrijf mogen verwachten.

De wedstrijd verliep als volgt: op vrijdag werden er specificaties voor een website gegeven. Gedurende de hele vrijdag werd dat door alle teams uitgewerkt. De volgende dag kwamen er gewijzigde specificaties, waar de website op moest worden aangepast. Tegen het eind van de middag was de wedstrijd afgelopen, en bepaalde de jury na een demonstratie welke website het best voldeed aan de specificaties.

Snel een applicatie ontwikkelen is één kunst. Een andere kunst is het om dat op zo’n manier te doen dat de website te onderhouden en uit te breiden is. Door op de tweede dag gewijzigde specificaties te geven nam de RAD Race ook dit element op in de wedstrijd.

Vorig jaar is Go2People gedeeld tweede geworden, een erg goed resultaat. Ondanks grote inzet, enthousiasme en plezier is het ons team helaas niet gelukt om dit jaar weer een dergelijk resultaat te bereiken. Wel was het een wedstrijd vol leerzame momenten. Volgend jaar; nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geen reacties

Laat een reactie achter