Google Plus – Hebben We Daar Wat Aan?

Google+ (plus.google.com) is een sociaal netwerk, zoals Facebook.

Wat mij betreft steekt het mooier in elkaar, maar… een sociaal netwerk waar je vrienden niet zitten, daar heb je niet zoveel aan.

Zoals Mark Zuckerberg zo mooi omschrijft in zijn video: “wat wij zagen is dat iemand tenminste tien vrienden nodig heeft om terug te blijven komen. Anders is er niets nieuws te lezen.” (vrij vertaald) En op Google Plus vind je die tien vrienden niet.

Google snapt technologie en daarmee is dan ook niets mis. Het ontwerp van de Circles, kringen waarin je vrienden in kunt delen, is degelijk. Het design ziet er goed uit. Maar waar het misgaat is dat Google de sociale netwerken niet goed begrijpt. Het nieuwe design is overigens van een bekende Apple ontwerper, Andy Hertzfeld, die sinds 2005 voor Google werkt.

Waar ligt dan de kracht of potentie van Google+?

Ten eerste dringt het door in het hele Google-ecosysteem. De hele Google productenlijn heeft een design-update gekregen die de gebruiksvriendelijkheid erg ten goede komt. Bijvoorbeeld zijn de knoppen groter geworden en degene die je het meest nodig hebt, is ook opvallend rood. Google Contacts kan hiervan meeprofiteren. Ik verwacht dat Google+ alle bestaande diensten van Google (mail, docs, youtube,) socialer en handiger gaat maken.

Met Google’s +1 knop in je browser, kun je bookmarks op het web opslaan; handig als je niet altijd vanaf dezelfde computer werkt.Ook de Google+ app voor Android is erg duidelijk, en upload bijvoorbeeld automatisch foto’s naar Picasa voor je. Wees niet bang, de foto’s worden niet automatisch gedeeld.

Een groot voordeel van Google+ is dat het je privé en je bedrijfsleven gescheiden kan houden.

Facebook snapt sociale netwerken, daarentegen kan ik het me heel goed voorstellen dat LinkedIn het in de toekomst af gaat leggen ten opzichte van Google+ . Door bijvoorbeeld de koppeling met Google Docs, zie ik veel meer mogelijkheden voor sociaal gebruik. Aan de andere kant, bijna iedereen zit al op LinkedIn …

Wat wordt de toekomst?

Wat denk jij?

Geen reacties

Laat een reactie achter