Google’s nieuwe privacy policy

Google is momenteel bezig met het aankondigen van haar nieuwe privacy policy, die op 1 maart 2012 in zal gaan. Google heeft besloten om in plaats van 60 verschillende privacy policies voor al haar diensten een alles overkoepelend document in te stellen. Google stelt zelf dat ze haar privacy beleid heeft opgeruimd op die manier. Wat is het gevolg daarvan voor de gebruiker?

Vanaf maart zal de informatie tussen alle Google diensten worden gedeeld. Op die manier zal de informatie die een gebruiker via Youtube en Gmail vrijgeeft, bijvoorbeeld ook in het zoekgedeelte van Google worden gebruikt.

De gebruiker zal door Google automatisch voor al haar diensten worden aangemeld. Door in te stemmen met de nieuwe privacy policy geef je Google toestemming al je informatie op een plek te verzamelen. Het is niet mogelijk om slechts voor één of enkele diensten in te stemmen. Er is geen opt-out voor het nieuwe privacy beleid.

Volgens Google zelf, is het voor gebruikers van haar diensten een voordeel dat alle vrijgegeven informatie zal worden verzameld op een plek. De zoekresultaten kunnen op die manier nog beter op maat worden gemaakt. Ook zorgt al die informatie er voor dat de Google advertenties nog persoonlijker zijn.

Geen reacties

Laat een reactie achter