Rapportive: beter dan Adresboek?

Een aantal doelen die ik met Adresboek.org wilde bereiken, gebeuren in Rapportive.

Rapportive is een uitbreiding voor gmail, waarmee je meer informatie krijgt over de persoon of personen met wie je mailt. Dit ziet er zo uit, met toestemming van Thomas.

Leuk en nuttig

Wat ik leuk vind, is dat je direct kunt zien met wie je mailt. Ook of juist met onbekenden maakt dit e-mail ineens een stuk persoonlijker. Met het telefoonnummer e.d. erbij, kun je makkelijker uit de e-mailconversatie stappen en naar een persoonlijker communicatiemiddel toe: kortom het geeft je meer opties. Daarnaast zijn sociale media geïntegreerd, en je hebt je eigen ruimte om privénotities te maken.

Mailt een bekende je maar ben je nog niet geconnect op LinkedIn? Je ziet het en je kunt meteen connecten. Altijd doen, en waarom vertel ik graag in een volgende blogpost.

Hoe werkt het?

Rapportive legt contact met een stuk of 17 online diensten om daar openbare informatie vanaf te halen. Daarnaast kun je Rapportive koppelen aan je Facebook, LinkedIn en Twitter-accounts, zodat je ook die informatie ziet.

Rapportive laat je ook de laatste tweets of berichten zien. Hoe betrouwbaar dit is, weet ik nog niet, en maakt je zo extra attent.

Rapportive werkt op basis van het e-mailadres, en zoekt daar de gegevens bij. Allereerst zie je de afzender, maar door met je muis naar iemand in de cc te bewegen, worden die gegevens ingeladen.

Privacy

Rapportive zegt zelf heel strict te zijn in de privacy en geen gegevens door te geven naar derde partijen. Dat is fijn om te weten.

Installeren

Rapportive is hiervandaan te downloaden en installeren. Het is een plug-in voor Firefox, Chrome, of Safari, dus behalve Internet Explorer (die je sowieso niet zou moeten gebruiken) wordt alles ondersteund.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Geen reacties

Laat een reactie achter