Optimaliseer je website met gratis WordPress SEO door YOAST

Wanneer je een website hebt voor je bedrijf of organisatie, wil je graag dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines als Google. Hier zijn verschillende technieken voor die vallen onder de noemer SEO, oftewel zoekmachine-optimalisatie.

Wellicht ben je al bekend met zoekwoorden-analyse, title tags, h1 kopjes en linkbuilding. Manieren om je website te optimaliseren en hoger te eindigen in de zoekresultaten van Google. WordPress is van zichzelf al een systeem dat door zoekmachines goed gevonden wordt. Daarnaast beschikt het over goede plugins om de pagina’s van je website te optimaliseren.

In deze blog bespreken wij de zoekmachine-optimalisatie plugin WordPress SEO door YOAST. Naar onze mening de beste in zijn soort en tevens zeer makkelijk in gebruik.

Plugin WordPress SEO door YOAST

Als je ingelogd bent in je WordPress website kan je SEO door YOAST opzoeken en installeren in het menu onder plugins. De WordPress SEO box verschijnt nu onder het veld waar je de tekst van een willekeurige pagina of bericht (blog) kan bewerken.

Snippet voorbeeld

Het snippet voorbeeld laat zien hoe de titel van jouw pagina wordt getoond in de zoekresultaten van Google. Deze geeft automatisch de titel weer die je hebt meegegeven aan de pagina. De titel is belangrijk voor je positie in Google en daarbij de eerste regel die mensen zien in de zoekresultaten. Onder de titel zie je URL van de webpagina en daaronder de beschrijving van de pagina.

Focus zoekterm

Hier kan je nagaan of een pagina goed is geoptimaliseerd voor een bepaald zoekwoord. Zoals je ziet komt in onderstaand voorbeeld de zoekterm mailchimp terug in alle aspecten die belangrijk zijn voor de zoekmachine-optimalisatie. Als je een andere zoekterm wilt testen, moet je de pagina wel eerst weer opslaan als concept. Anders blijft deze analyseren op basis van je eerdere zoekterm.

SEO titel

De titel van je pagina kan je makkelijk wijzigen door deze hier in te voeren. Een tip is om je belangrijkste zoekwoorden aan het begin van de zin te plaatsen. Zorg voor een pakkende titel die direct duidelijk maakt waar de inhoud van de pagina over gaat. Raadzaam is om altijd de naam van je bedrijf achteraan de titel te vermelden. Zoas je ziet verandert de titel in het snippet voorbeeld meteen mee, wanneer je deze wijzigt.

Concluderend

Of je nou als beginner of expert jouw website goed wilt optimaliseren, WordPress SEO door YOAST is absoluut een aanrader. De plugin werkt als vanzelfsprekend en geeft vrijwel meteen weer wat een bepaalde functie betekent en doet.

Geen reacties

Laat een reactie achter