Afgelopen dinsdag 13 december is WordPress versie 3.3 uitgebracht, Sonny. Vernoemd naar Sonny Stitt, een bekende jazz-muzikant. Wellicht is dit dus de juiste achtergrondmuziek tijdens het lezen van deze blogpost:

In deze blog zullen we een aantal van de opvallendste nieuwe functionaliteiten bespreken van ‘Sonny’.

Allereerst is aan het menu van het WordPress administrator gedeelte het een en ander veranderd. Er is een zogenaamd ‘fly-out’ menu toegevoegd. Je hoeft niet langer te klikken op een hoofdonderwerp, voordat de subonderwerpen daaronder langzaam uitrollen. Zodra je op een hoofdonderwerp staat, komen de subonderwerpen aanvliegen aan de zijkant. Heel handig en snel.

Ook is het invoegen van media bestanden in je blogs of op je website eenvoudiger geworden. Wanneer je in versie 3.3 op het icoontje voor media bestanden toevoegen klikt, verschijnt er een scherm waar je bestanden direct van je computer in het scherm sleept om deze te uploaden. Dit gaat heel snel, in tegenstelling tot het uploaden van dergelijke bestanden in de oude versie van WordPress.

Daarnaast heeft WordPress de Help-functie verbeterd. In de eerdere versie kon je bij elk menu-onderdeel op diens pagina, rechts bovenin op ‘help’ klikken en een korte omschrijving van dit onderdeel lezen. Nu anticipeert de Help-functie beter op vragen. Zo staan er direct mogelijke andere vragen die je over het item kan hebben, anders dan enkel ‘waar dient deze functie eigenlijk voor?’. Bovendien staan aan de rechterkant in de betreffende balk ook een aantal links naar meer informatie.

Nog een nieuwe ontwikkeling, is dat er nu de mogelijkheid is een tumbler account te integreren op je WordPress pagina. Niet langer meer al je foto’s één voor één uploaden, maar ze direct vanaf je tumbler laten weergeven.

Al met al een aantal fijne veranderingen in de nieuwe WordPress die er voor zorgen dat je nog sneller je website kan bewerken. Wij raden alle WordPress gebruikers dan ook aan om zo snel mogelijk deze nieuwe versie te installeren! (maar vergeet niet een back-up van je bestanden te maken)

Geen reacties

Laat een reactie achter