Berculo Advocaten

Hét advocatenkantoor van Utrecht

Berculo Advocaten zijn al jarenlang gespecialiseerd in Fusies & Overnames, Arbeidsrecht en Commerciële geschillen. Wij hebben voor hen een nieuwe website mogen bouwen waarin alles wat Berculo voor ogen had gerealiseerd werd. Alle ins and outs van Berculo lees je in deze case.

Persoonlijk en gespecialiseerd

De vraag van Berculo Advocaten naar ons toe was eigenlijk vrij simpel: er moest meer nadruk komen op de expertises van de juristen en op de persoonlijke aanpak. Op de oude website stonden bijvoorbeeld veel zwart-wit foto’s en ongeveer tien expertises. Voor een websitebezoeker is juist wat meer focus erg prettig. Vaak zijn zij op zoek naar een bepaald rechtsgebied, zonder de exacte naam hiervan te weten. Door de meest belangrijke rechtsgebieden uit te lichten en de advocaten op de voorgrond te laten treden is de nieuwe website persoonlijker, overzichtelijker en makkelijker te gebruiken.

Berculo Advocaten logo
Berculo Advocaten rechtsgebieden

De drie expertises van Berculo Advocaten

Tijdens de aanvang van het proces begon tekstbureau Two Dots al met hun traject voor de merkidentiteit van Berculo. Wij hadden samen met Berculo en Two Dots een startgesprek, waarin voor iedereen duidelijk werd waar die focus op moest komen en wat voor Berculo het belangrijkste was. Naast de persoonlijke touch, wilden we ook meer focus leggen op de belangrijkste expertises van Berculo. Zo hebben zij de expertises teruggebracht naar drie, zodat het voor een (nieuwe) cliënt duidelijk is waar zij gespecialiseerd in zijn

Berculo Advocaten in cijfers

0

Expertises

Berculo Advocaten is gespecialiseerd in Fusies & Overnames, Arbeidsrecht en Commerciële geschillen.

0

Advocaten

Er zijn 8 advocaten werkzaam bij Berculo.

Zo blijft Berculo een toegankelijk advocatenkantoor wat korte lijntjes houdt met haar cliënten en met haar medewerkers.

+0%

Tevredenheid

Berculo Advocaten is erg tevreden met de door ons gebouwde website.

Projectmanager Willemijn is met een 8,0 beoordeeld door Berculo – meer dan dik in orde dus!

Functioneel en grafisch ontwerp

Onze User Experience Designer (UX’er) heeft het functioneel ontwerp voor de website gemaakt. Onze UX’er kon daar de ideeën van persoonlijkheid en die focus goed in laten terugkomen. Een functioneel ontwerp, ook een wireframe genoemd, is hierin de basis voor de klant en grafisch ontwerper om precies te zien waar bepaalde afbeeldingen, buttons en informatie moet komen te staan. Nadat we de wireframes hadden gemaakt en hier akkoord op was, werd het ontwerp gemaakt. Dit laatste werd door onze samenwerkingspartner Public Cinema gedaan. 

Wireframes Berculo Advocaten

Technische realisatie

Op basis van het gemaakte grafische ontwerp gingen onze developers aan de slag met de technische bouw van de website. Wij hebben uiteindelijk een tweetalige website gemaakt (Nederlandstalig en Engelstalig) met responsive templates voor een homepage, hun expertises, advocatenpagina’s en uiteraard een tekstpagina die zij overal kunnen opmaken, zoals ze zelf graag willen. Hierbij hebben we HTML5 en CSS perfect gebruikt, een SSL beveiliging toegevoegd en zowel Mailchimp als Google Analytics gekoppeld. Daarnaast heeft Two Dots alle teksten herschreven, die onze content management in de website heeft geplaatst.

Berculo marges en content feedback

Feedback en optimalisatie

Onze klanten krijgen altijd de mogelijkheid om feedback te geven op hun website, terwijl deze nog op onze testomgeving staat.

Bij dit project was dat ook het geval. Nadat de website was gebouwd volgens het grafische ontwerp, bleken bepaalde elementen toch groter uit te vallen dan Berculo Advocaten had verwacht. Denk hierbij aan de fontsize van de tekst of aan bepaalde afbeeldingen. Dit kan nou eenmaal gebeuren en samen kijken we dan naar een goede oplossing hiervoor. Projectmanager Willemijn heeft Marije van Public Cinema gebeld om samen te kijken welke elementen kleiner konden, zodat de nieuwe merkidentiteit nog steeds sterk over kon komen. Alle font sizes hebben we toen tussen de twee en vijf pixels kleiner gemaakt en ook de witruimte marges waren verkleind. Met het uiteindelijke resultaat dat Berculo (en ons team) dik tevreden zijn!

Het resultaat: een website om trots op te zijn

Het eindresultaat van de bouw van de website voor Berculo Advocaten is eigenlijk precies wat zij voor ogen hadden: toegankelijk, persoonlijk en doelgericht. Het is duidelijk dat je voor de beste oplossing bij Berculo Advocaten moet zijn.

Berculo home | Go2People Websites

Benieuwd naar het eindresultaat?